Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Turun AMK:n kevään yhteishaussa kiinnostavia koulutuksia

Turun ammattikorkeakoulu

Turun AMK:n kevään yhteishaussa kiinnostavia koulutuksia

Tiedote.
Julkaistu: 28.02.2014 klo 14:31
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulussa on kevään yhteishaussa 3.3. - 1.4.2014 haettavana kiinnostavia vaihtoehtoja neljältä alalta. Nuorten tutkintoon johtavassa koulutuksessa on valittavissa 30 erilaista koulutusta. Aikuisten tutkintoon johtavassa koulutuksessa sekä ylempään AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa vaihtoehtoja on yhteensä parikymmentä. 

Nuorten ja aikuisten koulutuksiin sekä YAMK-tutkintoihin on yhteinen hakuaika, joka alkaa maanantaina 3.3. Erillishaussa ovat samaan aikaan myös englanninkieliset Master’s Degree Programmes eli International Business Management sekä uutena koulutuksena yhteistyössä Yrkeshögskolan Novian kanssa toteutettava Design.

Ylempää AMK-tutkintoa voi hakea opiskelemaan, jos soveltuvan korkeakoulututkinnon suorittamisen jälkeen on hankkinut kolme vuotta alakohtaista työkokemusta. YAMK-tutkinto vastaa ylempää korkeakoulututkintoa.

Uusia kokonaisuuksia ja päivitettyjä sisältöjä

Turun AMK.ssa opiskellaan neljällä alalla. Kulttuurialalta valmistuu taiteen ja median ammattilaisia. Yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon ala kouluttaa tradenomeja. Tekniikan ja liikenteen alalta valmistuu sekä insinöörejä että rakennusmestareita. Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala tarjoaa kattavan paketin alan keskeisimpiä tutkintoja.

Kevään yhteishaussa koulutusten nimet ja sisällöt on päivitetty vastaamaan nykypäivän tarpeita. Musiikin koulutus on jatkossa nelivuotinen, jotta koulutuksen laajuus olisi kansainvälisesti paremmin vertailukelpoinen musiikin korkeakoulutuskentällä.

Animaatiota ja elokuvaa, journalismia sekä mainonnansuunnittelua opiskellaan jatkossa media-alan koulutuksessa. Taideakatemian koulutuksiin voidaan jatkossa hakea joka vuosi.

Insinöörikoulutuksissa prosessi- ja kemianteollisuuden sekä biotekniikan ja elintarviketekniikan ammattilaisiksi opiskellaan jatkossa prosessi- ja materiaalitekniikan koulutuksessa.

Elektroniikan ja tietotekniikan sisällöt taas löytyvät tieto- ja viestintätekniikan koulutuksesta. Sosiaali- ja terveysalalla koulutusten nimet on muutettu vastaamaan tutkintojen nimiä.

Muutoksista johtuen hakijoiden kannattaa tänä vuonna lukea erittäin tarkkaan koulutusten sisällöt, jotta oikea kohde löytyy.

 

Syksyllä 2014 kaikkien korkeakoulujen yhteinen haku

Ammattikorkeakoulujen kevään 2014 yhteishaku on näillä näkymin viimeinen laatuaan. Syksyllä 2014 otetaan valtakunnallisesti käyttöön uusi hakujärjestelmä, jonka jälkeen kaikki suomalaiset korkeakoulut ovat mukana samassa yhteishaussa. 

 

Kaikki tärkeimmät Kevään 2014 hakuun liittyvät asiat:

www.turkuamk.fi/haku

sekä  Turun AMK:n hakutoimisto

hakutoimisto@turkuamk.fi  

 

Hakulomake netissä (nuorten tutkinnot, aikuisten tutkinnot ja ylemmät AMK-tutkinnot):

www.amkhaku.fi

Englanninkielisten Master-koulutusten erillishakuun on oma hakulomake, lisätiedot:
www.turkuamk.fi/haku

 

Lisätietoja:

Suunnittelija Katja Mäkinen, Turun AMK:n hakutoimisto, p. (02) 2633 5820,

etunimi.sukunimi@turkuamk.fi

 

Opintoasiaintoimiston päällikkö Anu Lehtinen, p. (02) 2633 5667 tai 050 5985 667,

etunimi.sukunimi@turkuamk.fi 

 

Liitetiedostot

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 750 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs