Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Turun AMK:n kansainvälisessä kesäkoulussa on osallistujia 13 maasta

Turun ammattikorkeakoulu

Turun AMK:n kansainvälisessä kesäkoulussa on osallistujia 13 maasta

Tiedote.
Julkaistu: 18.08.2014 klo 16:07
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun AMK:ssa on parhaillaan käynnissä kahden viikon pituinen TUAS International Summer School. Vierailijoita on tänä vuonna tullut Suomen Turkuun ympäri maailmaa. Alueemme vetovoima on hyvä;  pohjoinen sijainti ja suomalainen koulutus kiinnostaa. Osallistujat saavat tasokkaan koulutuksen lisäksi nauttia monipuolisesta vapaa-ajanohjelmasta ja eksoottisesta elokuun säästä.

Ulkomaalaisia opiskelijoita tuli Turun AMK:in tähän kansainväliseen koulutusjaksoon kaikkiaan 30 ja he vievät tämän viikon jälkeen mukanaan Suomi-tietoutta monelle eri puolelle maapalloa. Opiskelijoiden kotimaita ovat Kanada, USA, Kiina, Japani, Korea, Intia, Iran, Pakistan, Venäjä, Turkki, Italia, Saksa ja Alankomaat.

Kesäkouluun osallistuu myös noin 50 Turun AMK:n kirjoilla olevaa omaa opiskelijaa, jotka saavat näin heti syksyn aluksi kansainvälisen näkökulman opiskeluunsa. Opintojaksoja on käynnissä neljä, ja ne päättyvät tämän viikon perjantaina 22.8.

Moniammatillista ja kansainvälistä

Eräs kiinnostavista opintojaksoista on “Mental health, crises and recovery”. Mielenterveysalan koulutusta järjestävä yliopettaja, FT Heikki Ellilä on mielissään siitä, että hänen kurssinsa elää ja ylittää koulutusrajoja. Hän kertoo toteuttavansa opetuksen ryhmää kuunnellen, ja tälläkin kertaa mukaan on saatu moniammatillinen joukko mielenkiintoisia, kokeneitakin alan ihmisiä.

– Ryhmässä on muun muassa eräs, joka on työskennellyt hollantilaisessa nuorisovankilassa ja jo vähän muita vanhempi iranilainen kardiologi, joka opiskelee Kanadassa ja on työskennellyt WHO:n kautta monilla kriisialueilla. Kuusi saksalaista opiskelijaa tuo alan koulutustietoja Münchenistä ja lisäksi meillä on mukana mm. suomalaisia fysioterapeutteja ja sairaanhoitajia. Opimme toisiltamme. Minun lisäkseni opetustehtävissä on Turun mielenterveysyhdistys ITU r.y:n asiantuntija ja teemme myös vierailun heidän tiloihinsa, kertoo Ellilä.

Osallistujat ovat eri-ikäisiä, todellakin eri puolilta maailmaa ja heillä on mielenkiintoisia taustoja, vahvistaa myös International Summer School:sta vastaava projektipäällikkö Elia Elenius.

– On hienoa olla järjestämässä tällaista koulutusta, jossa promotaan positiivista alue-kuvaa. Ja kuka tietää mitä mahdollisuuksia tulevaisuus tuo tullessaan, kun opiskelijat verkostoituvat keskenään vaikkapa liiketalouden opintojaksoilla, sanoo Elia Elenius.

Vapaa-ajan ohjelmassa Turku on myös näyttänyt parastaan

Ohjelmassa järjestettiin ”Global Village”, jossa opiskelijat tekivät kotimaidensa ruokaa muille maisteltavaksi.  Iltapäiviin ja iltoihin on sopinut myös Turun Taiteiden yö, vierailu Turun käsityöläismuseossa, laivamatka Vepsään ja Turun saaristoon tutustuminen. Edessä on vielä se ”pakollinen” eli  Farewell party:ssä suomalaiseen saunaan tutustuminen Saukkorannan saunalla Hirvensalossa.

Lisätietoja

ja mielenkiintoisia haastatteluja luvassa:

Projektipäällikkö Elia Elenius

elia.elenius@turkuamk.fi puh. 050 598 5817

Turku University of Applied Sciences

International Office

Joukahaisenkatu 3 A, 20520 Turku, Finland

Liitteenä ryhmäkuva, kuvaaja: Joonas Niemi

Liitetiedostot

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 750 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs