Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Turun AMK:n huippuosaaminen tunnetaan eurooppalaisessa CARPE-verkostossa

Turun ammattikorkeakoulu

Turun AMK:n huippuosaaminen tunnetaan eurooppalaisessa CARPE-verkostossa

Tiedote.
Julkaistu: 18.05.2015 klo 10:39
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Osallistujat kuudesta korkeakoulusta eri puolilta Eurooppaa etsivät tällä viikolla konferenssissa keinoja, joilla ammattikorkeakoulut voivat tukea maanosan menestymistä. Korkeakoulut ovat jo usean vuoden ajan toimineet CARPE-verkostossa, jonka tavoitteena on yhteisten hankkeiden sekä opetussuunnitelmatyön lisääminen.


Linkit:

- Konferenssiohjelma

- Konferenssin nettisivu

- CARPEn nettisivu


Työelämän jatkuva kansainvälistyminen näkyy myös korkeakoulutuksen kentällä. Kilpailua ei käydä enää vain maan rajojen sisällä, vaan kenttä on globaali. Menestyminen edellyttää myös ammattikorkeakouluilta huippuosaamista. Verkostoilla on tässä merkittävä rooli.

CARPE-verkostoon kuuluvilla korkeakouluilla on esimerkiksi kiertotalouden ja myynnin erityisosaamista. Sitä kautta saamme tukea myös oman osaamisemme korottamiseksi huippuunsa, kertoo rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila Turun ammattikorkeakoulusta.

CARPE-verkostoon kuuluu Turun AMK:n lisäksi viisi korkeakoulua Alankomaista, Espanjasta, Iso-Britanniasta, Saksasta ja Unkarista.


Teoriasta käytäntöön

Konferenssin teema on ammattikorkeakoulujen rooli Euroopan menestystekijänä. Yhdysvalloissa ja Aasiassa työelämään suuntautuneella korkeakoulutuksella on pitkät perinteet, mikä näkyy niiden menestyksessä. Euroopassa painopiste on ollut enemmän teoreettinen. 

Euroopassa tarvitaan nimenomaan korkeatasoista työelämälähtöistä koulutusta, jotta Yhdysvaltojen ja Aasian etumatka saadaan kurottua kiinni. Tähän ammattikorkeakoulut vastaavat työelämän arvostamalla koulutuksellaan, painottaa Taatila.

Avainasemassa ovat uudenlaiset innovaatiot. Näistä keskustellaan tiistaina 19.5.2015, kun Euroopan komission neuvonantaja Bror Salmelin puhuu avoimista innovaatioista.

Turun ammattikorkeakoulussa profiloidutaan innovaatiopedagogiikkaan sekä omien opiskelijoiden koulutuksessa että kansainvälisessä koulutusviennissä esimerkiksi Indonesiassa ja Brasiliassa. CARPE-yhteistyössä innovaatiopedagogiikkaa sovelletaan käytäntöön tutkimus- ja kehityshankkeissa unohtamatta työelämää.


Tulishow Aurajokirannassa

Turun ammattikorkeakoulun strateginen CARPE-verkosto kokoontuu Turussa järjestettävään konferenssiin 18.–20.5.2015. Tiistai-illalla konferenssin yli 200 osallistujaa nauttivat Taideakatemian opiskelijoiden esityksistä Aurajoen rannalla.

Olette tervetulleita haastattelemaan vieraita tiistaina 19.5.2015 ICT-Cityyn (Joukahaisenkatu 3–5).


Lisätiedot:

Vesa Taatila, rehtori-toimitusjohtaja,
Turun AMK

p. 050-5985 761

 

Anu Härkönen, kansainvälisten asioiden päällikkö,

Turun AMK

p. 050-5985 644

 

Karoliina Kaski, konferenssiassistentti,
Turun AMK

p. 050-9172 898

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9300 opiskelijan ja 700 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs