Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Turun AMK sai yli 22 000 hakemusta kevään yhteishaussa

Turun ammattikorkeakoulu

Turun AMK sai yli 22 000 hakemusta kevään yhteishaussa

Tiedote.
Julkaistu: 03.04.2014 klo 08:13
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

KORJATTU TIEDOTE YHTEISHAUSTA 3.4.2014

 

Ammattikorkeakoulujen kevään 2014 yhteishaku päättyi 1.4.2014. Kaikkiaan Turun ammattikorkeakouluun tuli 22 287 hakemusta. Se tarkoittaa yli 13 hakijaa yhtä opiskelupaikkaa kohden.

Nuorten koulutuksen lisäksi hakijoita kiinnostivat aikuisten tutkintoon johtava koulutus sekä ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot.

Nuorten koulutuksiin hakijoita oli kaikkiaan 19 087, aikuisten koulutuksiin 2 752 ja ylempiin AMK-koulutuksiin tuli kaikkiaan 448 hakemusta. Nuorten hakijamäärät pysyivät suurin piirtein ennallaan, mutta aikuisten ja ylempien koulutuksiin hakijoita oli paikkaa kohden selvästi viime vuotta enemmän.

Suosituimmat Turun AMK:n hakukohteet olivat tänä vuonna kuvataiteen koulutus sekä ensihoitaja- ja sosionomikoulutukset. Sosionomikoulutus kiinnosti myös aikuiskoulutuksen puolella.

Seuraavaksi vuorossa on valintakokeisiin valmistautuminen. Valintakokeita järjestetään toukokuun lopusta kesäkuun puoliväliin. Valintakokeisiin kutsutaan kirjeellä.

Syksyllä uuteen hakujärjestelmään

Haku Turun ammattikorkeakouluun kävi vilkkaana aina haun viime hetkiin saakka. Kevään 2014 yhteishaku oli korkeakoulukentällä viimeinen laatuaan. Syksyn yhteishaussa otetaan käyttöön uusi hakujärjestelmä sekä ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen yhteinen yhteishaku.

– Uudesta hakujärjestelmästä on puhuttu viimeaikoina paljon. Voi olla, että ihmiset ovat tänä keväänä olleet harkitsevampia ja varovaisempia yhteishaun suhteen, toteaa Turun AMK:n opintoasiaintoimiston päällikkö Anu Lehtinen.

Korkeakoulut eivät ole vielä tehneet päätöksiä mahdollisista ensikertalaisten kiintiöistä. Kiintiöillä tarkoitetaan sitä, että osa aloituspaikoista voidaan varata ensimmäistä kertaa korkeakoulupaikan vastaanottaville hakijoille.

– Mikäli Turun AMK päättää ottaa kiintiöt käyttöön tulevissa hauissa, ensikertalaisiksi ei katsota hakijoita, jotka ovat jo suorittaneet korkeakoulututkinnon tai ottaneet opiskelupaikan vastaan kevään 2014 yhteishaussa tai sen jälkeen. Kevään 2014 yhteishaku on siis ensimmäinen haku, jossa vastaanotettu opiskelupaikka vie henkilön toista korkeakoulupaikkaansa hakevien kiintiöön, Lehtinen muistuttaa. 

Lisätietoja:

Suunnittelija Katja Mäkinen, Turun AMK:n hakutoimisto, p. (02) 2633 5820, etunimi.sukunimi@turkuamk.fi

Opintoasiaintoimiston päällikkö Anu Lehtinen, p. (02) 2633 5667 tai 050 5985 667, etunimi.sukunimi@turkuamk.fi

http://www.turkuamk.fi/fi/tutkinnot-ja-opiskelu/tutkinnot/

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 750 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs