Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Turun AMK on Reilun kaupan korkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulu

Turun AMK on Reilun kaupan korkeakoulu

Tiedote.
Julkaistu: 18.04.2013 klo 09:24
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulusta
Reilun kaupan korkeakoulu

Turun korkeakoulujen tavoite pyrkiä Suomen ensimmäiseksi Reilun kaupan kampusalueeksi on askeleen lähempänä toteutumistaan. Huomenna perjantaina 19.4.Reilun kaupan edistämisyhdistys myöntää Turun ammattikorkeakoululle Reilun kaupan korkeakoulun arvonimen. Turun ammattikorkeakoulu on näin sitoutunut edistämään reilua ja oikeudenmukaista maailmankauppaa omalla toiminnallaan, ja näyttää samalla esimerkkiä myös muille Suomen korkeakouluille.  

Korkeakouluissa kulutetaan suuria määriä sellaisia tuotteita, joista on tarjolla myös "Reilu vaihtoehto".  Reilun vaihtoehdon valitsemalla korkeakoulut voivat konkreettisesti olla parantamassa kehitysmaiden viljelijöiden ja heidän perheidensä elämää. Reilun kaupan edistäminen on Turun ammattikorkeakoululle konkreettinen tapa toimia yhdessä oikeudenmukaisemman maailman puolesta.

Jotta Turkuun saataisiin Suomen ensimmäinen Reilun kaupan kampusalue, tulee kaikkien Turun korkeakoulujen saavuttaa Reilun kaupan edistämisyhdistyksen myöntämä Reilun kaupan korkeakoulun arvonimi. Reilun kaupan korkeakoulun arvonimeä voivat hakea kaikki yliopistot ja ammattikorkeakoulut, jotka täyttävät arvonimelle asetetut kriteerit. Turussa arvonimen on aikaisemmin saavuttanut Diakonia-ammattikorkeakoulu. Lisäksi hankkeessa ovat mukana Turun yliopisto, Åbo Akademi, Yrkeshögskolan Novia ja Humak.

Turun ammattikorkeakoulun Reilun kaupan korkeakoulu -arvonimen luovuttamista voi tulla seuraamaan Turun ICT-talolle perjantaina 19.4.2013 klo 10. Arvonimi julkistetaan osana Turun korkeakoulujen kestävän kehityksen työryhmän järjestämää Kestävä kulutus -seminaaria. Tervetuloa!

 

Lisätiedot:

Hankkeen projektityöntekijä Inka Ahonen, inka.ahonen@turkuamk.fi

Suunnittelija Satu Helmi, puh. 050 5985 563, satu.helmi@turkuamk.fi

Sekä  http://www.reilukampusturku.fi

Lisätietoja arvonimestä: http://www.reilukauppa.fi/index.php?258

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 800 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa. Turun AMK:sta valmistuneet ovat työllistyneet parhaiten muihin ammattikorkeakouluihin verrattuna.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs