Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Turun AMK kannattaa kehälinjaa Kupittaan suuntaan

Turun ammattikorkeakoulu

Turun AMK kannattaa kehälinjaa Kupittaan suuntaan

Tiedote.
Julkaistu: 15.08.2016 klo 15:09
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun joukkoliikenteelle suunnitellun uuden kehälinjan toteuttaminen ylioppilaskylän, Kupittaan ja Itäharjun välille on erittäin tärkeää niin opiskelijoiden kuin työelämänkin kannalta. Reittisuunnitelma saa kannatusta Turun ammattikorkeakoulun ja opiskelijoiden edustajilta.

Turun Sanomien lukijakyselyssä (TS 15.8.) Kupittaan asema oli suosituin paikka kehälinjan pysäkille.

– Kehälinja on erittäin hieno ja kannatettava hanke. Opiskelijoiden siirtyminen ylioppilaskylästä korkeakoulujen kampusalueelle helpottuisi joukkoliikennettä käyttämällä, samoin liikkuminen Kupittaan aseman kautta pääkaupunkiseudulle. Ylioppilaskyläsäätiö on samaan aikaan lisäämässä täydennysrakentamista Yo-kylän ja Kupittaan välisellä alueella, joten yhä enemmän liikennettä ja palveluja keskittyy Kupittaan suuntaan, kommentoi Turun AMK:n hallituksen puheenjohtaja Niko Aaltonen.

– Hyvä, että Turun kaupungilla on suunnitelmia parantaa joukkoliikenteen toimivuutta. Kaavailtu linja tukee liikkumista opiskelu- ja työpaikkakeskittymään Kupittaalle. Kehälinjan toteutuminen yhdessä tunnin juna -hankkeen kanssa helpottavat tulevaisuudessa opiskelijoiden siirtymistä kauempaa opiskelupaikkoihin Kupittaan alueelle ja toisaalta myös kaupungin ulkopuolelle harjoittelupaikkoihin, toteaa Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta – TUOn hallituksen puheenjohtaja Tuomas Kiviranta.

Turun AMK:lle tulee käyttöön Kupittaan kampuksen uudisrakennus vuosina 2018–19. Sen myötä alueelle siirtyy Ruiskadun ja Sepänkadun toimipisteistä noin 4000 opiskelijaa ja 350 henkilökunnan jäsentä. Tämä lisää merkittävästi alueen joukkoliikenteen käyttöä.

Reitin kulkemista Kupittaan suuntaan puoltavat myös rautatieaseman, sairaalarakennusten ja harrastemahdollisuuksien sijainti alueella, joten reitti palvelisi monia käyttäjäryhmiä.

Turun joukkoliikenteen uudistuksen pitäisi toteutua vuonna 2020.

Kupittaa kaupungin kärkihankkeissa

Kupittaan alueen kehittäminen kuuluu Turun kaupungin kärkihankkeisiin. Kaupunki on linjannut muun muassa seuraavaa:

”Kampus- ja tiedepuistoalueen kehittämisellä Kupittaan suunnalla on merkittävä vaikutus joukkoliikennejärjestelmän kehittämiseen. Kupittaan asema on liikenteellinen solmukohta, jossa yhdistyvät paikallinen, seudullinen ja valtakunnallinen joukkoliikenne. Asema sijaitsee kaupunkiseudun merkittävimmällä tiede- ja tutkimusalan työpaikka-alueella yliopiston, laajenevan keskussairaalan ja kehittyvän Kampus-tiedepuistoalueen tuntumassa. Kokonaisuutena Kupittaan-Itäharjun alue on kaupunkiseudun merkittävin keskustahakuisten työpaikkojen kasvualue ja jalankulkukaupungin läntinen laajenemissuunta. Tiiviisti rakennetulla Kupittaan alueella joukkoliikenne, kävely ja pyöräily ovat tärkeitä liikkumistapoja.”

– Turun ammattikorkeakoulun Kupittaan kampus tulee kehälinjan johdosta olemaan entistäkin paremmin kehityksen ytimessä. Sijoittumisemme hyvien liikenneyhteyksien keskipisteeseen tuo uusia mahdollisuuksia sekä opiskelijoillemme että kumppaneillemme, toteaa rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila.

Lisätiedot:

Niko Aaltonen, Turun AMK:n hallituksen pj, p. 040 5122 836

Tuomas Kiviranta, Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta – TUOn hallituksen pj, p. 045 670 5011

Vesa Taatila, Turun AMK:n rehtori-toimitusjohtaja, p. 050 598 5761

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs