Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Turkuun hopeaa ja pronssia kokkien ja tarjoilijoiden SM-taitokilpailuissa

Turun ammatti-instituutti

Turkuun hopeaa ja pronssia kokkien ja tarjoilijoiden SM-taitokilpailuissa

Tiedote.
Julkaistu: 18.03.2016 klo 09:29
Julkaisija: Turun ammatti-instituutti

Turun ammatti-instituutin tarjoilijaopiskelijat Leila Favakehi ja Tuomas Syväoja voittivat taidokkaalla suorituksellaan hopeaa ja kokit Anni Peräkylä ja Aatu Kannisto pronssia herkullisilla ja näyttävillä annoksillaan Porvoossa käydyissä SM-taitokilpailuissa.

Kokkiopiskelijoiden kilpailutehtävänä oli valmistaa alku-, pää- ja jälkiruoka valmiiksi annetuista pääraaka-aineista: muikuista, raavaan sisäpaistista ja omenoista. Opiskelijat suunnittelivat näiden raaka-aineiden pohjalta kolmen ruokalajin menyyn, annoskortin, reseptit ja työsuunnitelman. Menyyssä oli alkuruokana muikkupihvejä, yrttimajoneesia, pikkelöityjä juureksia, peruna- ja punajuurilastuja sekä omenavinaigrettessä rucolaa. Pääruokana oli ylikypsää ja revittyä härkää maustettuna timjamilla sekä valkosipulilla, rosèpaistettua paistia, herne- perunapyreetä, paahdettua bataattia, viinikastiketta sekä haudutettua sipulia. Jälkiruokana oli omenafondant, inkivääripannacottaa, creme patissieria, omenagranitea ja pralinea.

Kokonaisuus ratkaisi tälläkin kertaa, eli maku, tekniikka sekä työskentelyn siisteys.
– Joukkueiden kaikki annokset olivat hyvin tasalaatuisia, ja taso oli mielestäni hyvä. Annoksista ei voinut etukäteen päätellä, että kuka saisi suurimmat pisteet. Mieltäni lämmitti kovasti se, että Anni ja Aatu tekivät parhaan suorituksensa juuri kilpailuissa. Monesti harjoituksissa menee hyvin, mutta kilpailujännityksessä moni asia menee pieleen. On ollut hienoa seurata heidän kehitystään harjoituksissa, toteaa kokkiopiskelijoita kilpailuun valmentanut Turun ammatti-instituutin lehtori Daniel Lemberg.

Tarjoilijaopiskelijoiden kilpailuun sisältyi tarjoilu- ja asiakaspalvelutehtäviä, show-pöydän kattaminen sekä viinien tunnistaminen, menukortin valmistamista, servettitaitoksia ja erilaisia laskutehtäviä. Kilpailijoiden piti kattaa show-pöytään kahdelle hengelle kristallihääpäivän kattaus. Asiakaspalvelutehtävässä alkuruoaksi annosteltiin borssikeitto, pääruoan porsaanfilee transeerattiin salissa ja vatitarjoiltiin asiakkaille ja jälkiruoaksi tarjoiltiin Porvoon kuuluisaa Runebergintorttua lautasannoksena.

Tarjoilijaopiskelijoita valmentaneen Turun ammatti-instituutin lehtorin Niina Vahteran mielestä kilpailu oli tasaväkinen ja jännittävä.
– Leila ja Tuomas saivat positiivista tuomaripalautetta saumattomasta yhteistyöstä ja hyvästä vuorovaikutuksesta asiakkaiden kanssa. He kertoivat palvelun lomassa asiakkailleen mm. viineistä ja Runebergintortusta ja heistä huokui ilolla ja sydämellä tekeminen.

Kokki- ja tarjoilijaopiskelijat kilpailivat suomenmestaruuksista Porvoossa 16. - 17.3.2016. Molemmissa lajeissa kilpailtiin pareittain. SM-kilpailuun osallistui 9 tarjoilijajoukkuetta ja 8 kokkijoukkuetta. Kilpailijoita oli hotelli-ja ravintola-alan opetusta antavista ammatillisista oppilaitoksista Porvoosta, Espoosta, Helsingistä, Lahdesta, Kuopiosta, Porista, Turusta ja Jyväskylästä.

Lisätietoja:
Niina Vahtera, puh. 040 160 7986
ravintolapalveluiden lehtori, Turun ammatti-instituutti
niina.vahtera@turku.fi

Daniel Lemberg, puh. 040 1813 988
ruokatuotannon lehtori, Turun ammatti-instituutti
daniel.lemberg@turku.fi

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs