Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Tuoterengas osaksi Lahden kaupunkikonsernia - Koulutuskonsernin yhtymäkokous vahvisti asian

Päijät-Hämeen koulutuskonserni

Tuoterengas osaksi Lahden kaupunkikonsernia - Koulutuskonsernin yhtymäkokous vahvisti asian

Tiedote.
Julkaistu: 27.10.2014 klo 12:03
Julkaisija: Päijät-Hämeen koulutuskonserni

Päijät-Hämeen koulutuskonsernin yhtymäkokous pidettiin maanantaina 27.10. Fellmanniassa. Kokouksen puheenjohtajana toimi Reijo Päivärinta Kärkölästä.

Toimitusjohtaja Martti Tokola ja rehtori Päivi Saarelainen kertoivat vuoden 2015 talousarvion taustatekijöistä, uuden Salpauksen toimintamallista ja strategiasta sekä tutkintojärjestelmän uudistuksesta. Yhtymäkokous hyväksyi kuntayhtymän vuosien 2015 – 2017 toiminta- ja taloussuunnitelman sekä talousarvion vuodelle 2015.

Tuoterenkaan omistajaohjauskeskusteluja on käyty omistajastrategian muodostamiseksi. Valmistelu liittyy kuntalain vaatimukseen yhtiöittää Tuoterenkaan pajatoiminta ja samalla löytää ratkaisut toimintaan sitoutumiseen ja taloudellisten haasteiden voittamiseen. Tuoterenkaan jäsenkunnille tehtyjen selvitysten lopputuloksena Lahden kaupunki on tehnyt linjauksen, että yhtiöittämistä valmistellaan Lahden kaupungin omistajamallin pohjalta.

Yhtymäkokous hyväksyi Tuoterenkaan toiminnan yhtiöittämisen esitellyllä tavalla, Tuoterengas-tulosalueen toiminnan varojen ja velkojen siirtämisen uudelle Valma Oy:lle sen antamia osakkeita vastaan, Valma Oy:n osakekaupan Lahden kaupungin kanssa sekä lainan nostamisen Lahden kaupungilta Tuoterenkaan yhtiöittämiseen kattamaan konsernivelan.

Muina asioina päätettiin koulutuskonsernin vuoden 2014 talousarvion muutoksesta Jokimaan tallihankkeen ja Asikkalan Männikkö-kiinteistön ja saunan osalta. Muutos ei lisää rakennusinvestointien kokonaistalousarviota. Samoin hyväksyttiin myös Taitaja 2014 –tapahtuman yhteistyösopimusten vaikutus Koulutuskeskus Salpauksen talousarvioon sekä edellä mainittuun Tuoterenkaan yhtiöittämiseen liittyvä lainan nosto.

Yhtymäkokous päätti lakkauttaa kaksi toimielintä, Lahden ammattikorkeakoulun sisäisen hallituksen ja Koulutuskeskus Salpauksen johtokunnan. Uudessa ammattikorkeakoululaissa, joka tulee voimaan 1.1.2015, ei ole ammattikorkeakoulun sisäinen hallitus –toimielintä ja Lahden ammattikorkeakoulu Oy:llä on jatkossa omat osakeyhtiölain mukaiset toimielimensä. Salpauksen johtokunta lakkautetaan 31.12.2014 osana kuntayhtymän rakennemuutosta. Kuntayhtymän hallitus ottaa vastatakseen myös Salpauksen johtokunnan tehtävät.

Lisäksi yhtymäkokouksessa käsiteltiin mm. koulutuskonsernin tarkastussääntöä ja annettiin selvitys tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen havainnoista.

Puheenjohtaja Päivärinta kiitti kokousväkeä hyvin sujuneesta yhtymäkokouksesta ja konserni toimijoita hyvästä työstä ja kiitettävästi hoidetusta taloudesta.

Lisätietoja
Toimitusjohtaja Martti Tokola puh. 050 526 5917

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs