Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Tulossa syksyllä 2014: joukkoliikenteen täydennyskoulutusohjelma

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Tulossa syksyllä 2014: joukkoliikenteen täydennyskoulutusohjelma

Tiedote.
Julkaistu: 22.09.2014 klo 11:45
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Joukkoliikenteen järjestämistapojen muutos on osoittanut, että kaikkien osapuolien ammatillisten valmiuksien kehittäminen on tärkeää. Erityisesti liikenteen suunnittelun ammattitaito on tärkeää, kun liikennepalveluja pyritään kehittämään entistä enemmän asiakkaiden tarpeiden ja eri toimintojen saavutettavuuden mukaisiksi.

Uusi teknologia ja älypuhelimet luovat uusia mahdollisuuksia kehittää informaatiota, lippu- ja maksujärjestelmiä. Myös kutsuohjatut palvelut ja uudet liikennetyypit ovat ajankohtaisia kehitettäviä. Joukkoliikenteen viranomaiset ja suunnittelijat tarvitsevat ammattitaitonsa ylläpitämiseksi ja kokonaisuuksien hallitsemiseksi uutta tietoa sekä entisen osaamisen päivitystä.

Tiedonsaannin helpottamiseksi ovat Liikennevirasto, Paikallisliikenneliitto, HSL ja Kuntaliitto suunnittelemassa joukkoliikenteeseen liittyvää täydennyskoulutusta yhdessä HAMKin, TTY:n ja Aalto-yliopiston kanssa. Koulutus on suunnattu erityisesti uusien toimivaltaisten viranomaisten edustajille, mutta se sopii myös muille joukkoliikenteen suunnittelutehtävissä toimiville.

Kuntaliiton liikenneinsinööri Silja Siltala kertoo, että parhaillaan kerätään eri sidosryhmien näkemyksiä koulutuksen sisällöistä ja koulutuksen käytännön järjestelyistä. Tavoitteena on saada aikaan hyvin kuntaviranomaistenkin käytännön tarpeita vastaava täydennyskoulutus. Johtava joukkoliikenneasiantuntija Marja Rosenberg Liikennevirastosta on todella iloinen, että hyvällä yhteistyöllä ja nopealla aikataululla on saatu koulutuksen rakenne jo hahmotetuksi. – Toivottavasti toimivaltaiset viranomaiset ja konsultit tarttuvat koulutustilaisuuteen ja pääsemme toteuttamaan koulutuksen ensimmäisen jakson jo ensi talvikauden aikana. Joukkoliikenteellä on uusi aikakausi edessään, ja sen kehittämiseksi tarvitsemme yhteisiä toimintatapoja ja osaamistason nostoa, Siltala ja Rosenberg toteavat.

Koulutuksen aihealueet ovat

1. Moduuli: Joukkoliikennesuunnittelu ja järjestelmät sekä suhde tuotannonsuunnitteluun

2. Moduuli: Joukkoliikenteen talous, tariffit ja taustajärjestelmät

3. Moduuli: Joukkoliikenteen markkinointi ja asiakkuudet

4. Moduuli: Lainsäädäntö, hankinta ja muutosten hallinta sopimuskautena.

Yhteensä koulutus kestää seitsemän päivää. Koulutusohjelmaan voi halutessaan valita liikennejärjestelmäsuunnitteluun ja maankäyttöön orientoivan lisäpäivän. Valitse ilmoittautumisvaiheessa sinulle sopiva koulutuskokonaisuus. Ilmoittautuminen moduuleihin 1–4 viimeistään 7.11.2014. Lisämoduuliin ilmoittautuminen 9.10.2014 mennessä. Koulutukseen pääsee ilmoittautumaan HAMKin nettisivujen kautta osoittessa: www.hamk.fi/ilmoittaudu > Liikenneala,

Koulutus järjestetään kiertäen eri koulutuspaikkakunnilla (Espoo, Tampere ja Riihimäki).

Lisätietoja:

www.hamk.fi/taydennyskoulutus/joukkoliikenne

Hämeen ammattikorkeakoulu, Marja Savolainen, sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi, p. 040 749 3818

Liitetiedostot

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs