Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Tulevien agrologien elämänmuutokset: Mainostoimistosta maatilalle ja kosmetologista emännäksi

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Tulevien agrologien elämänmuutokset: Mainostoimistosta maatilalle ja kosmetologista emännäksi

Tiedote.
Julkaistu: 15.09.2016 klo 09:34
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku on käynnissä.

–  Jyväskylän ammattikorkeakoulun valikoimissa oleva agrologikoulutus on tarkoitettu biotaloudesta kiinnostuneille nuorille ja aikuisille. Monimuoto-opinnot sopivat henkilöille, jotka pystyvät itsenäiseen työskentelyyn. Kontaktitunteja on päiväopetukseen verrattuna vähän, joten opiskelu vaatii hyvää itsensä johtamista ja aikatauluttamista. Sisällöllisesti sekä laajuudeltaan se vastaa päivätoteutusta, JAMKin Biotalousinstituutissa opettava lehtori Mirja Riipinen kertoo.

– Käytännön opetus tapahtuu harjoittelujen muodossa maatiloilla ja yrityksissä. Kontaktitunteja on pääasiassa joka toinen perjantai ja lauantai.

Ira Viikari on yksi monimuotototeutuksen opiskelijoista. Reitti Biotalousinstituuttiin, Saarijärven Tarvaalaan,  ei ole ihan perinteinen: aiemmalta koulutukseltaan Viikari on on yo-kosmetologi ja hän ehti toimia kolme vuotta kosmetologiyrittäjänä. Maaseudulle toi ”se oikea ”: miehen myötä Viikarin elämää rikastuttavat nyt myös satakunta sonnia, viljelytöitä ja metsääkin. Agrologiopinnot tuntuivat elämänmuutoksen myötä luonnolliselta jatkumolta:

– Agrologilla on eväät moneen ammattiin ja uskon nyt löytäneeni ”sen oikean" myös ammatillisesti, Viikari naurahtaa.

Opiskelu monimuodossa on ollut antoisaa, muttei täysin kivutonta. Eniten on yllättänyt työn suuri määrä.

–   On yllättävää,  kuinka paljon asennetta ja taistelutahtoa etäopiskelu vaatii, hän kertoo rehellisesti.  Parhaillaan Viikari suorittaa työharjoittelua Hiekkaharjun nautatilalla.

–   Valmistumisen jälkeen tulen varmasti olemaan kotitilan toiminnassa mukana, mutta sydän vetää myös neuvomaan ja auttamaan muita. Eläimet ja niiden hyvinvointi on sydäntäni lähellä ja työ eläinvalvonnan saralla olisi mielenkiintoista. Haluan vaikuttaa, Viikari painottaa.

Ison harppauksen alalta toiselle on tehnyt myös Sanna Tarkiainen.

–  Tavoitteenani oli downshiftata 17 vuoden työputken jälkeen ja laajentaa osaamista uudelle, omaa arvomaailmaani peilaavalle toimialalle. Downshiftaaminen on epäonnistunut täysin innostuessani tekemään opintoja reippaalla tahdilla,  Tarkiainen toteaa iloisesti. Aiemmin hän on työskennellyt mainostoimistossa yhteysassistenttina ja projektipäällikkönä, ja viimeiset kolme vuotta pieneläinklinikan klinikkapäällikkönä.

Monimuoto-opiskelu on osoittautunut toimivaksi. Parasta on,  kun etäyhteyttä hyödynnetään hyvin ja kun opetusmateriaalit löytyvät verkosta. Hienointa on se,  että pystyy aikatauluttamaan omia harrastuksia ja ulkoilua pitkin päivää.

Tarkiainen suoritti kesän aikana agrologiopintoihin kuuluvan maatilaharjoittelun Ohelan maitotilalla Korpilahdella.

–   Oli suuri elämys tutustua lehmään eläimenä ja nähdä miten 125 lehmän robottinavetta toimii. Työ oli raskasta ja sitovaa, mutta omalla tavallaan hyvin antoisaa, hän toteaa.

Haaveissa on päästä hyödyntämään markkinointiosaamista agrolologin työssä.

–  Erikoistun biotalouteen ja olen kiinnostunut minkälaisia mahdollisuuksia sillä sektorilla on työllistyä tällaisella osaamis-combolla, Tarkiainen kiteyttää.

Hakuaika korkeakoulututkintoihin on 7. - 21.9.2016 klo 15 asti ja opinnot alkavat tammikuussa 2017.

Lue lisää 

Lisätietoja:
Jukka Nikkilä, lehtori, 0400 27 9591 ja Mirja Riipinen, lehtori, 040 846 1792, Biotalousinstituutti
Pekka Äänismaa, johtaja, 0400 27 9057, Biotalousinstituutti, sähköpostit: etunimi.sukunimi@jamk.fi

Haluatko haastatella Ira Viikaria tai Sanna Tarkiaista?:
Ira Viikari,  agrologiopiskelija, 040 751 8863 ja Sanna Tarkiainen, agrologiopiskelija, 0400 524 758, kuvapyynnöt haasteltavista viestinta@jamk.fi

 

 

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
Communication Specialist
+358 50 433 8011
jamk.fi
facebook.com/jamk.fi

Twitter: @PauliinaHoo
linkedin.com/in/pauliinahietalahti

Jyväskylän ammattikorkeakoulu | JAMK University of Applied Sciences
Rajakatu 35 | FI-40200 Jyväskylä, Finland

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs