Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Tulevaisuuden 3D teknologia-osaajat kilpailemassa Taitaja2015- kilpailussa

Taitaja2015

Tulevaisuuden 3D teknologia-osaajat kilpailemassa Taitaja2015- kilpailussa

Tiedote.
Julkaistu: 05.05.2015 klo 12:22
Julkaisija: Taitaja2015

Messukeskuksen D-hallissa, osastolla 201, voi seurata tiistaista alkaen CAD-suunnittelun Taitaja2015 kilpailua. Kilpailussa on mukana CAD-osaajia sekä suunnitteluassistentti-koulutuksesta että koneistuksen koulutusohjelmasta.

Taitaja2015 kilpailu pidetään yksilökilpailuna, mutta maailmalla WorldSkills- kilpailuissa CAD- taitoja mitellään pareittain; se on koneistajan ja suunnitteluassistentin yhteistyötä. Lajivastaava Tiina Lakanen kertoo alalla riittävän työpaikkoja. Tulostuksessa ollaan siirrytty 3D-aikaan, ja se näkyy myös CAD-suunnittelun alalla. Kilpailussa ei tehdä 3D-tulosteita, mutta kilpailussa suunnitellaan 3D-malleja joita voidaan tulostaa.

Tiistain 3D-tehtävässä tehdään osia ja kokoonpano osista virtuaalisesti. Kilpailuun lisäväriä tuovat kansainväliset kilpailijat, jotka kilpailevat keskenään tehtävänään rakentaa moottoripyörä. Osa osista tulee valmiina piirustuksina, osa tehdään itse piirustusten pohjalta ja osa osista muokataan sopivaksi tehtävään.

Kilpailun seuraamisesta on tehty helppoa.Lajioppaat Jasmin Pihkanen ja Janina Suppula kertovat mitä tapahtuu milläkin hetkellä, tykillä on kuvia opiskelijoista ja siitä mitä he tekevät koulussa, ja screeniltä näkyy kilpailussa menevän tehtävän perusidea, kertoo Tiina. -Yleisö voi seurata opiskelijoiden kilpailua myös suoraan kilpailijoiden näytöiltä. Kilpailussa ei kikkailla, vaan tarkoituksena on selvittää millaiset perustaidot opiskelijalla on alalta, myös asenne ratkaisee, innokkuus ja innovatiivisuus on plussaa, kertoo Tiina Lakanen.

Suunnitteluassistentit tekevät yhteistyötä mm. 3DTechin kanssa, ja yritys on mukana omalla infopisteellään kertomassa 3D- tulostamisen mahdollisuuksista ja kehityksestä. Kannattaa käydä haastattelemassa. -Opiskelijat ovat kertoneet työharjoittelupaikoissaan tapahtumasta ja toivottavasti myös työnantajat pääsevät seuraamaan tapahtumaa. Onhan tapahtuma jo itsessään ainutlaatuinen kokemus.

Lisätietoja

Kuva1. Viime vuoden Suomen mestari Ville Sihvola valmistautuu Sao Paolon World Skillsseihin Turun Taitaja2015-kilpailussa.

Kuva2. Lajioppaat Jasmin Pihkala ja Janina Suppula kertovat mitä CAD-suunnittelun opinnot pitävät sisällä.

 

Kuvat ja teksti: Elise Koskinen 040 5636 258

Liitetiedostot

Taitaja2015-tapahtuma, valtakunnallinen ammattitaidon SM-kilpailu, TaitajaPLUS sekä Taitaja9, pidetään 5.–7.5.2015 Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa sekä HK Areenalla. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Skills Finland ry, Turun ammatti-instituutti, Axxell Utbildning Ab, Bovallius-ammattiopisto, Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä, Peimarin koulutuskuntayhtymä, Salon seudun koulutuskuntayhtymä, Raision seudun koulutuskuntayhtymä ja Turun Ammattiopistosäätiö. 

 Taitaja2015 viestii monin tavoin. Voit ladata painokelpoisia kuvia tapahtumasta ja eri kilpailulajeista Kuvat.fi
-palvelusta. Lisäksi käytössäsi on Taitaja2015 Youtube, Twitter, Instagram- ja Facebook-tilit. Nettiradio sekä verkkouutiset.  Kaikki linkit sekä yksityiskohtaiset tiedot eri kilpailulajeista ja tehtävistä löydät myös www.taitaja2015.fi etusivulta.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs