Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Tukea kantahämäläisten yritysten kansainväliseen projektivientiin

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Tukea kantahämäläisten yritysten kansainväliseen projektivientiin

Tiedote.
Julkaistu: 04.10.2012 klo 10:24
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Yksi tapa kansainvälistyä on kehityspankkien ja monenkeskisten organisaatioiden (kuten EU:n ja YK:n) rahoittamien projektien hyödyntäminen yrityksen liiketoiminnassa. Kyse on projektiviennin erikoisosa-alueesta, joka tarjoaa maailmanlaajuiset kasvumarkkinat useilla Kanta-Hämeelle relevanteilla toimialoilla, kuten esimerkiksi energia- ja ympäristöteknologiassa, hyvinvoinnissa, elintarvikesektorilla, infrastruktuurirakentamisessa ja ammatillisessa koulutuksessa.

Hämeen ammattikorkeakoulussa alkoi syyskussa LiiKa-hanke, jonka tavoitteena on tukea kantahämäläisten yritysten edellytyksiä kansainväliseen projektivientiin. Hankkeen nimi tulee sanoista "liiketoimintaa kansainvälisistä hankinnoista".

Hanke tarjoaa yrityksille ohjeistusta toimintatavoista ja pyrkii samalla luomaan yhteyksiä niihin tahoihin, joilla on tietoa tulevista hankinnoista. Hankkeessa tuotetaan käsikirja, jossa kartoitetaan toimeksiantojen rahoittajia/kilpailuttajia, selvitetään eurooppalaisia konsulttitoimistoja, tietokantoja ja muita lähteitä sekä menetelmiä, joilla seurata kansainvälisiä tarjouspyyntöjä, sekä menetelmiä, joilla niihin vastataan.

Aihealue kytkeytyy läheisesti myös opetuksen vientiin. Vaikka tämä hanke keskittyy tarjouspyyntökilpailujen kautta tapahtuviin (julkisiin) hankintoihin, niiden seurauksena avautuu tilaisuuksia voittaa jalansijaa kehittyvillä markkinoilla laajemminkin.

Projektipäällikkö Marja Nissinen kertoo, että hankkeen sparrausryhmään on lupautunut jo jäseniä niin Kanta-Hämeestä kuin Helsingistä, Porista ja Kuopiostakin. Mukana ovat edustajat Hämeen liitosta, Hämeen kauppakamarista, FSSK:sta, PrizzTech Oy:stä, Savoniasta ja Hansabankista. Lisäksi mukana on Janakkalan yritysasiamies ja kolme hamkilaista asiantuntijaa.

LiiKa-hanke on Euroopan sosiaalirahastosta (ESR) kertakorvausmallilla rahoitettava alueellinen kehittämisprojekti, joka toteutetaan HAMKissa kuudessa kuukaudessa 15.9.2012 – 15.3.2013.

Lisätiedot
Marja Nissinen, p. 03 646 4251

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs