Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Tuhoeläimet lisääntyvät – uusi koulutus pätevöittää torjuntaan

Koulutuskeskus Salpaus

Tuhoeläimet lisääntyvät – uusi koulutus pätevöittää torjuntaan

Tiedote.
Julkaistu: 08.05.2012 klo 08:00
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Koulutuskeskus Salpaus järjesti ensimmäisenä Suomessa tuhoeläintorjuntakoulutuksen, joka tuo muun muassa kiinteistö- ja siivousaloilla toimiville lisätietoa tuhoeläimistä ja niiden torjuntatekniikoista. Koulutus antaa pätevyyden käyttää tehokkaita myrkkyjä tuhoeläintorjunnassa.

– Tuhoeläimet ovat Suomessa lisääntymään päin. Se johtuu muun muassa matkustelun yleistymisestä ja ilmastonmuutoksesta. Myös kesäasuntojen ympärivuotinen lämmitys houkuttelee tuhoeläimiä, kertoo opettaja Kaisa Takamaa Koulutuskeskus Salpauksesta.

Yleisimpiä tuhoeläimiä ovat luteet, päätäit, sokeritoukat, vaatekoit, hiiret, rotat ja muurahaiset.
Niiden torjuntaan tarvitaan yhä kovempia myrkkyjä ja myrkkyjen käyttöön puolestaan koulutusta.

Myös Euroopan Unionin suunnittelema uusi biosidi- eli myrkkyasetus edellyttää, että tuhoeläintorjunnassa kovia myrkkyjä voivat käyttää vain koulutetut ammattilaiset. Asetuksen on tarkoitus tulla voimaan vuoden 2013 alussa, samaan aikaan uuden kemikaalilain kanssa.

Koulutuskeskus Salpauksen neljän opintoviikon tuhoeläintorjujakoulutuksessa on mukana 15 kiinteistönhuolto- ja siivousalan ammattilaista, jotka tarvitsevat työssään tietoa tuhoeläimistä. Koulutuksen viimeinen lähiopetuspäivä järjestetään Lahdessa torstaina 10.5. Tuolloin Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin asiantuntijat kertovat opiskelijoille EU:n uudesta asetuksesta, lainsäädännöstä sekä ympäristö- ja terveysriskeistä.

Seuraava tuhoeläintorjujakoulutus alkaa Koulutuskeskus Salpauksessa alkuvuodesta 2013.

Lisätietoja:
Koulutuskeskus Salpaus
puhdistuspalvelualan opettaja Kaisa Takamaa, puh. 050 526 5996

 

Monialainen Koulutuskeskus Salpaus järjestää ammatillista koulutusta ja tarjoaa palveluja työelämälle. Salpauksella on myös oma lukio. Salpaus toimii Lahdessa, Asikkalassa, Heinolassa, Hollolassa, Nastolassa ja Orimattilassa. www.salpaus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs