Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Tuhannen tutkinnon mies

Amiedu

Tuhannen tutkinnon mies

Tiedote.
Julkaistu: 20.08.2014 klo 10:15
Julkaisija: Amiedu

 

Tuhannen tutkinnon mies

Amiedu on kiinteistöalan aikuiskouluttaja. Yksi Amiedun kiinteistöalan kouluttajista on Markku Karhunen, jonka ura Amiedulla on alkanut vuonna 2000. Tutkintovastaavaan roolissa hänelle tulee tänä syksynä täyteen peräti tuhat vastaanotettua kiinteistöhoitoalan kokotutkintoa.

 

Markku Karhunen on vuosien aikana seurannut kiinteistöhoitoalan kehitystä läheltä. Koulutusosaamisen lisäksi Markun ydinosaamista on LVV-tekniikka.

Markun kanssa työskennelleet kuvailevat miestä todella täsmälliseksi ja tarkaksi persoonaksi. Markku itse korostaa, että hänen tuhat vastaanottamaansa tutkintoa ei olisi mahdollista ilman hyvää tiimiä.

-          Aloitellessani Amiedussa tein itse melkein kaiken tutkintoihin liittyen. Tilasin tehtävät, tein arvioinnit, aikataulut ja yhteenvedot tutkintotoimikunnalle. Nyt meillä on useampi mukana, koska alalle on kysyntää. Tämä on tiimityöskentelyä.

Hyvä joukkuepelaaminen on Markulle tuttua myös harrastuksista. Taustalla on aktiivinen pesäpalloilijan ura, joka jatkuu muun muassa valmennustoimintana.

Työssä vaaditaan niin numerotarkkuutta, resurssivastaavan pedanttisuutta sekä kouluttajan sosiaalista pelisilmää.

Markku näyttää tilastoja, jotka kertovat, kuinka alan koulutustarjonta on vuosien mittaan lisääntynyt, ja sitä kautta myös tutkintosuoritusten määrät ovat vuosittain kasvaneet.

-          Tutkintoja ja opetusta on jatkuvasti kehitetty ja perusteita täsmennetty. Myös näyttöjä ja tutkintosuorituksia on kehitetty matkan varrella. Nykyään tehtävät ovat enemmän työelämän tarvetta vastaavia ja aiempaa työelämälähtöisempiä.

Amiedulla kiinteistö- ja rakennusalan opiskelijoiden käytössä ovat modernit ja tarkoituksenmukaiset oppimisympäristöt. Tulevan syksyn aikana on edessä muutto Amiedun toiseen, uuteen rakennukseen Strömberginkujalle ja entistäkin toimivampiin tiloihin.

-          Otamme jälleen harppauksen eteenpäin. Olemme jatkuvasti voineet kehittää tilojamme siten, että ne vastaavat koulutuksen ja käytännön tarpeita. Tilat on suunniteltu tarpeiden mukaan, ja omat opetustilat tulevat niin IV- ja putkiasentajille kuin kiinteistöhoitajillekin.

 

Oppisopimuksella ammattiin

 

Kysyntä kiinteistöalan koulutuksiin kasvaa etenkin pääkaupunkiseudulla. Oppisopimuskoulutus on hyvin suosittua.

-          Amiedussa on tälläkin hetkellä käynnissä viisi oppisopimuskoulutusohjelmaa, perustutkintokoulutusta sekä kolmesta neljään ammattitutkintoa pelkästään kiinteistönhoitajille. Oppisopimuskoulutus on hyvä menetelmä sekä yrityksille että opiskelijoille. Lisäksi meillä alkaa vuosittain kolme työvoimapoliittista kiinteistönhoitajan koulutusta, joissa suoritetaan osatutkintoja. Tarkoitus niissä on työllistyminen työharjoittelun kautta ja sen avulla oppisopimuksen kautta tutkinnon suorittaminen loppuun.

Kiinteistönhoitoalalle tultiin ennen ilman ammattiosaamista ja työt opittiin tekemään kantapään kautta.

-          Vaatimukset ovat koventuneet ja ala on teknistynyt. Yritykset arvostavat tutkintoja ja niiden avulla pääsee paremmin töihin. Yritykset hakevat lisäksi monipuolisia osaajia.

Amieduun tulee opiskelijoita kaikenkokoisista kiinteistöpalveluyrityksistä. Moni aikuisopiskelija on myös ammatinvaihtaja esimerkiksi sähkö- tai putkialoilta tai laajentaa osaamistaan monipalveluihin.

-          Pienellä ja isolla yrityksellä on samat tarpeet: ne haluavat monipuolisesti osaavia ja todistetusti päteviä työntekijöitä. Sähköiset huoltokirjat ovat tulleet, tekniikka kehittyy kovaa vauhtia, joten alalla täytyy pysyä ajan hermolla. Osaamisen kehittämistä tarvitaan jatkuvasti tutkinnon jälkeenkin.

Amiedussa voi suorittaa muun muassa Kiinteistöpalvelujen perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkinnon. Lisäksi tarjontaan kuuluu monenlaisia lyhyt- ja täydennyskoulutuksia. Niiden tarve on Markku Karhusen mukaan lisääntynyt.

-          Suosituimpia ja tärkeimpiä näistä ovat esimerkiksi LVI- ja energiakoulutukset, koska niihin liittyvät asiat kehittyvät kiinteistöissä juuri nyt voimakkaasti.

 

Lisätietoja:

toimialajohtaja
Matti Vesalainen
p. 020 7461 276
matti.vesalainen@amiedu.fi

Liitetiedostot

Ami-säätiö, Amiedu on ammatillinen aikuiskouluttaja, jolla on vahva koulutuksellinen osaaminen ja työelämän tuntemus. Amiedu tarjoaa kokonaisvaltaiset ratkaisut työyhteisöjen ja yksilöiden osaamisen kehittämiseen valtakunnallisesti. Amiedun osaamiskeskukset ovat erikoistuneet hyvinvoinnin, kaupan, teknologiateollisuuden ja yritysturvallisuuden aloille, ICT-, kiinteistö- ja rakennusaloille sekä henkilöstövalmennukseen. Amiedua ylläpitää Ami-säätiö, jonka taustayhteisöjä ovat Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupungit. Amiedussa opiskelee vuosittain yli 21 000 aikuisoppijaa ja liikevaihto vuonna 2013 oli 30,9 M€. www.amiedu.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs