Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » TTS Työtehoseura lisää voimakkaasti nuorten metsäkonekoulutusta Etelä-Suomessa

TTS Työtehoseura

TTS Työtehoseura lisää voimakkaasti nuorten metsäkonekoulutusta Etelä-Suomessa

Tiedote.
Julkaistu: 21.06.2012 klo 13:40
Julkaisija: TTS Työtehoseura

TTS Työtehoseura lisää voimakkaasti nuorten metsäkonekoulutusta Etelä-Suomessa

 

TTS pyrkii osaltaan vastaamaan metsäalan työvoimapulaan käynnistämällä sekä metsäkoneenkuljettaja- että metsäkonepainotteisen metsäenergian tuottaja-nuorisokoulutukseneteläisimmässä Suomessa. Elokuussa Rajamäellä alkava metsäkoneenkuljettajakoulutus toteutetaan yhteistyössä Länsirannikon Koulutus Oy:n (WinNova Oy) kanssa. Metsäenergian tuottajakoulutuksen aloittaminen nousee työelämän tarpeista. TTS:ssa on käynnissä myös bioenergia-alan jatkokoulutus.

Metsäalan nykyiset koulutusmäärät eivät ole tasapainossa työelämän tarpeiden kanssa. Varsinkin konealan ammattilaisten, kuten metsäkoneen- ja puutavara-autonkuljettajien sekä metsäkoneasentajien lisäkoulutustarpeesta on puhuttu pitkään, mutta myös metsäenergia-alan ammattilaisia valmistuu tarpeeseen nähden liian vähän.

Metsäalan nuorisokoulutuksessa koko perustutkinnon suorittaminen on ensisijainen tavoite. Opiskelija voi kuitenkin suorittaa tutkinnon osan tai osia kerrallaan, silloin kun se on opiskelijan elämäntilanteen, opiskeluvalmiuksien tai työllistymisen kannalta tarkoituksenmukaista.

Metsäopiskelija voi valita perustutkintoonsa tutkinnon osia myös muista ammatillisista tutkinnoista, kuten logistiikka-, puu-, maarakennus- tai autoaloilta, joita TTS tarjoaa. Metsäkoneenkuljettajien ja metsäenergian tuottajien perustutkintokoulutus toteutetaankin tiiviissä yhteistyössä em. alojen koulutuksen kanssa. Molempiin tutkintoihin sisältyy muun muassa EU -direktiivin mukainen kuorma-autojen kuljettajien ammattipätevyyskoulutus. Jokainen ammatillisen perustutkinnon suorittanut voi jatkaa opintojaan työkokemusta saatuaan suorittamalla ammatti- tai erikoisammattitutkinnon.

Työelämän vaatimukset uusille metsäalan ammattiin valmistuvalle koetaan usein koviksi. Työssä tapahtuva oppiminen on tärkeä osa opiskelua, sillä se valmentaa parhaiten aitoon työelämään. Sekä metsäkoneenkuljettajien että metsäenergian tuottajien koulutus sisältää runsaasti nykyaikaisilla metsäkoneilla tehtävää käytännönläheistä harjoittelua yhteistyössä työnantajien kanssa.

Lisätietoja koulutuksesta ja koulutukseen hakeutumisesta:
Vesa Tanttu
p. 044 7143 676
vesa.tanttu@tts.fi

Kuvia:
Metsäkone

Metsätraktori

 

TTS - Työtehoseura on valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio, joka kouluttaa vuosittain noin 7000 opiskelijaa eri alojen ammattilaisiksi. Koulutustoiminnan lisäksi TTS - Työtehoseura tutkii ja kehittää noin 100 vuosittaisen projektin avulla työmenetelmien toiminnallisuutta, tehokkuutta ja tuottavuutta.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs