Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » TOIVALAN KOULULLA JUHLITAAN SUOMEN 200. KOULURUOKADIPLOMIA

Ammattikeittöosaajat ry

TOIVALAN KOULULLA JUHLITAAN SUOMEN 200. KOULURUOKADIPLOMIA

Tiedote.
Julkaistu: 29.10.2015 klo 09:27
Julkaisija: Ammattikeittöosaajat ry

Siilinjärveläisellä Toivalan koululla juhlitaan Suomen 200. Kouluruokadiplomia. Diplomin saaminen oli lähtölaukaus koulun tämän lukuvuoden kehitysprojektille, jonka tavoitteena on edistää kouluruokailun arvostusta ja auttaa ymmärtämään sen laaja-alainen merkitys.

”Kouluruokailun arvostus ja yhdessä syöminen vaikuttavat koko koulun ilmapiiriin. Kouluruokailu edistää opiskelukykyä, kasvattaa ruokakulttuuriin sekä tarjoaa luontevan tilaisuuden opetella hyviä käytöstapoja”, listaa rehtori Eeva Laitinen suomalaisen maksuttoman kouluruokailun hyötyjä.

”Kouluruokailussa teemme aktiivisesti yhteistyötä vanhempainyhdistyksen, oppilaskunnan sekä keittiön henkilökunnan kanssa. Esimerkiksi nyt teemavuoden aikana pyrimme kehittämään ratkaisuja, joilla voimme lisätä Näkkäriksi nimetyn kouluravintolamme viihtyisyyttä entisestään”, kertoo Laitinen.

Siilinjärvellä Kouluruokadiplomi on myönnetty Toivalan koulun lisäksi Ahmon, Kasurilan, Siilinlahden, Suininlahden ja Vuorelan kouluille.

”Olemme iloisia kaikista diplomeistamme, sillä ne viestivät osaltaan vahvasta kehittämisen meiningistä”, kertoo ruoka- ja puhtauspalvelujohtaja Pirkko Markkanen Siilinjärven kunnasta. Kouluruokailussa toteutuvat strategiaan kirjatut tavoitteet, joita ovat esimerkiksi yhteistyön, lähiruoan käytön sekä kestävän kehityksen edistäminen.

Kouluruokadiplomi on koululle myönnettävä tunnustus ravitsemuksellisesti, kasvatuksellisesti ja ekologisesti kestävän kouluruokailun edistämisestä. Ammattikeittiöosaajat ry:n myöntämän Kouluruokadiplomin ansaitakseen koulun on läpäistävä kouluruokadiplomi.fi-sivuston 45-kohtainen kysymyssarja, jossa testataan kouluruoan ravitsemuslaadun lisäksi ruokailutilanteen sujuvuutta, ruokailun sosiaalista ja kasvatuksellista ulottuvuutta sekä keittiön ja kouluyhteisön kestäviä toimintatapoja.

”Diplomi on voimassa kolme vuotta kerrallaan, mutta sen kriteeristö sopii mainiosti myös jatkuvan kehittämisen välineeksi”, kertoo projektipäällikkö Virpi Kulomaa Ammattikeittiöosaajat ry:stä.

Kouluruokadiplomien myöntämisestä vastaa Ammattikeittiöosaajat ry ja se on tuotettu maa- ja metsätalousministeriön tuella.  Yritystukijoina toimivat Valio Oy, Heinon Tukku Oy, Unilever Food Solutions, Electrolux Professional Oy ja Atria Suomi Oy.
Lisätietoa
www.kouluruokadiplomi.fi ja www.amko.fi

 

Kuvat: Eeva Laitinen

Liitetiedostot

Ammattikeittiöosaajat ry on ravitsemisalan valtakunnallinen täydennyskoulutus-ja verkostoitumisjärjestö. Sen jäsenet edustavat laajasti ruokapalvelualan eri sektoreita aina kuntaruokailusta yksityisiin ruokapalvelun tuottajiin. Järjestö edistää alansa ja jäsenistönsä arvostusta, koulutus-ja  hanketoiminnan sekä positiivisen imagoviestinnän keinoin.

www.amko.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs