Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Toisen asteen koulutukseen kannattaa vielä hakea - infotilaisuus 18.6.

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Toisen asteen koulutukseen kannattaa vielä hakea - infotilaisuus 18.6.

Tiedote.
Julkaistu: 14.06.2012 klo 08:00
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Valtakunnallisen toisen asteen yhteishaun tulokset julkistetaan 14.6.2012. Hämeenlinnan seudulla ammattilaisten oppilaitosten aloituspaikat ovat täyttymässä hyvin. Opiskelupaikkaa vaille jääneiden ei kuitenkaan kannata luopua toivosta, sillä joillakin yksittäisillä koulutusaloilla on vielä vapaita paikkoja ja peruutuspaikoille valitaan opiskelijoita varasijoilta aina koulujen aloittamiseen asti.

Hämeenlinnan seudun työ- ja elinkeinotoimistossa (Raatihuoneenkatu 11) järjestetään ma 18.6. klo 14–15.30 infotilaisuus, jossa on mahdollisuus kysyä vapaista opiskelupaikoista, täydennyshausta, ammattistartista, 10. luokasta, työ- ja elinkeinotoimiston tarjoamista palveluista ja muutenkin suunnitella tulevaisuutta yhdessä asiantuntijoiden kanssa. Tilaisuuden järjestämisestä vastaa seudullinen yhteistyöryhmä. Paikalla on edustajia Koulutuskeskus Tavastiasta, Hämeen ammatti-instituutista, Kiipulan ammattiopistosta, lukioista, 10-luokalta, TE-toimistosta ja etsivästä nuorisotyöstä. Ohjauksen ja neuvonnan avulla halutaan kannustaa nuoria hakemaan edelleen koulutukseen.

Nyt valittujen hakijoiden on ilmoitettava 28.6. mennessä, ottavatko opiskelupaikan vastaan. Jos oppilaitokseen tulee peruutuksia, valitaan pistejärjestyksessä seuraava peruuttaneen tilalle. Käytännössä tätä työtä tehdään oppilaitoksissa aina koulujen alkuun asti ja joissain tapauksissa vielä koulun alettuakin. Vaikka ei siis tulisi valituksi heti tulosten julkistamisen aikaan, on mahdollista, että hakija valitaan kesän aikana peruutuspaikalle varasijalta.

Mikäli oppilaitoksiin jää vapaita opiskelupaikkoja, paikat ovat haussa valtakunnallisessa täydennyshaussa 6.–13.7. 2012. Mahdollisia vapaita opiskelupaikkoja voi tiedustella myös suoraan eri oppilaitoksista.

Koulutuskeskus Tavastian ammattistartti-opintolinjalle on kesällä toinen hakuaika 18.6.–20.7. Ammattistartti on ammatilliseen peruskoulutukseen ohjaava ja valmistava koulutus, joka on tarkoitettu peruskoulun päättäneille nuorille, jotka haluavat selkeyttää ura- ja koulutussuunnitelmiaan, parantaa opiskeluvalmiuksiaan ja kehittää itsenäisyyttään.

Hämeenlinnan kaupungin 10. luokalle hakuaika on 18.6.- 18.7. Lisäopetus järjestetään Hämeenlinnan Lyseon yläkoulussa. Peruskoulun lisäopetuksen tavoitteena on korottaa päättötodistuksen arvosanoja ja vahvistaa mahdollisuuksia saada toisen asteen opiskelupaikka seuraavassa yhteishaussa. Lisäopetusvuoden aikana voi myös pohtia ja selkeyttää omia opiskelusuunnitelmiaan.

Lisätietoja
Pirjo Kaitala (Hämeen ammatti-instituutti), p. (03) 646 4241 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs