Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Toiseen asteen yhteishaku käynnistyy 23.2.

Turun kaupungin sivistystoimiala

Toiseen asteen yhteishaku käynnistyy 23.2.

Tiedote.
Julkaistu: 22.02.2016 klo 12:45
Julkaisija: Turun kaupungin sivistystoimiala

Turun lukiot ja ammatti-instituutti ovat mukana tiistaina 23.2.2016 käynnistyvässä valtakunnallisessa toisen asteen yhteishaussa.

Haku suoritetaan sähköisesti osoitteessa www.opintopolku.fi. Hakuaika syksyllä alkaviin koulutuksiin päättyy 15.3.2016.

Peruskoululainen voi hakea opiskelupaikkaa ensimmäisen kerran yhdeksännen luokan keväällä. Opiskelijavalinta tehdään päättötodistuksen arvosanojen perusteella.

Turussa monipuolinen koulutustarjonta – liikunta-ala uusinta uutta

Turun lukioiden ja ammatillisen koulutuksen yhteiseen hakuoppaaseen on koottu tiedot kaikki syksyllä alkavista koulutuksista. Hakuoppaassa esitellään Turun lukiot erityislinjoineen sekä ammatillisen koulutuksen koulutusalat. Oppaassa on myös tietoa kahden tutkinnon opiskelusta, urheilijakoulutuksesta sekä ammatilliseen koulutukseen valmentavasta koulutuksesta.

Uutena koulutusohjelmana yhteishaussa on Suomen Urheiluopiston ja Turun ammatti-instituutin yhteinen liikuntaneuvojakoulutus. Koulutuksen tavoitteena on kouluttaa liikuntaneuvojia Turun seudun liikunta-ja vapaa-aikasektorin tarpeisiin sekä pilotoida uutta toteutusmallia ja yhteistyömuotoa tulevan kahden vuoden aikana. Elokuussa käynnistyvään ryhmään otetaan 20 ylioppilastaustaista opiskelijaa.

#unelmaammattiin

Tänä vuonna nuorilla on mahdollisuus kertoa hakusuunnitelmistaan osallistumalla kuvakilpailuun yhteishaun loppuun mennessä. Jakamalla kuvan toiveammatista Instagramissa tunnisteella #unelmaammattiin on mukana leffalippujen arvonnassa.

Turun ammatti-instituutin kone- ja metalliala puolestaan kampanjoi sosiaalisessa mediassa kilpailulla, jossa robotille haetaan uutta nimeä.

Lisätiedot:

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs