Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Toimintaterapeutti tukee itsenäistä selviytymistä

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Toimintaterapeutti tukee itsenäistä selviytymistä

Tiedote.
Julkaistu: 28.04.2015 klo 11:49
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Alan koulutusta jo 25 vuotta Jyväskylässä

Jyväskylässä on järjestetty toimintaterapeuttikoulutusta 25 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Jyväskylän ammattikorkeakoulun toimintaterapeuttiopiskelijat järjestävät Hei mä TOImin! -seminaarin Dynamon kampuksella 4.-5.5.2015.

Seminaari kokoaa yhteen eri aloilla työskenteleviä toimintaterapeutteja ja alan opiskelijoita kuulemaan muistoja koulutuksen alkutaipaleelta ja kurkistamaan alan tulevaisuudennäkymiin. Seminaaripäiviin ovat tervetulleita kaikki toimintaterapiasta kiinnostuneet.

Seminaarin yhteydessä 4.5. järjestetään toimintaterapeuttikoulutuksen 25-vuotisjuhla. Iltajuhlan pääesiintyjäksi saapuu ”Häivähdyksiä – Erityinen elämäni” -kirjan kirjoittaja Marja Korhonen.

– Minähän ihan kuihdun käppyräksi, jos en saa olla suuna päänä toimimassa, omilla kyvyilläni, neliraajahalvaantunut Marja Korhonen kertoo.

Suomessa toimintaterapeutteja on noin 2700. Toimintaterapeutti on kuntoutusalan ammattilainen, joka yhdessä asiakkaan kanssa etsii ratkaisuja arkielämän haasteisiin. Toimintaterapeutit työllistyvät sekä julkiselle että yksityiselle sektorille, ja heitä tapaa kaikenikäisten asiakkaiden parista mm. erikoissairaanhoidossa, mielenterveystyössä, kouluissa ja kuntoutuskeskuksissa.

JAMK sai kevään 2015 yhteishakuun 20 uutta toimintaterapeuttikoulutuksen aloituspaikkaa aiemman 40 lisäksi. Toimintaterapiaa voi ensi syksystä lähtien opiskella sekä päivä- että monimuotokoulutuksessa. Toimintaterapian monimuotokoulutus oli yksi JAMKin suosituimmista hakukohteista tänä keväänä.

Toimintaterapialla on paljon tarjottavaa nyky-yhteiskunnan haasteisiin, sillä sen avulla edistetään yksilöiden ja yhteisöjen toimintamahdollisuuksia. Muihin pohjoismaihin verrattuna toimintaterapeuttien määrä Suomessa on alhainen ja toimintaterapeutteja tarvittaisiin lisää.

Lue lisää

Lisätietoja:
Miia Holm, toimintaterapeuttiopiskelija, 050 495 4622, etunimi.sukunimi@student.jamk.fi sekä Suvi Salminen, koordinaattori, toimintaterapeutti, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, hyvinvointiyksikkö

 

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
FM, Communication Specialist
+358 50 433 8011
etunimi.sukunimi@jamk.fi
www.jamk.fi

www.facebook.com/jamk.fi

Jyväskylän ammattikorkeakoulu | JAMK University of Applied Sciences

Rajakatu 35 | FI-40200 Jyväskylä, Finland

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs