Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Tilataidetta Kankaalle: kudo oma kädenjälkesi kädentaitomessuilla

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Tilataidetta Kankaalle: kudo oma kädenjälkesi kädentaitomessuilla

Tiedote.
Julkaistu: 24.03.2015 klo 08:15
Julkaisija: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Tiedote viestimille 24.3.2015

Jyväskylän Kädentaitomessuilla 28.–29.3.2015 kävijöillä on mahdollisuus jättää oma kädenjälkensä Jyväskylän Kankaalle syntyvään tilataideteokseen. Kaikkien messukävijöiden käytössä olevat kangaspuut löytyvät Jyväskylän aikuisopiston ja Jyväskylän ammattiopiston käsi- ja taideteollisuusalan osastolta. Kävijät voivat osallistua Kudo kangasta Kankaalle -kudontaan kangaspuilla ja jättää oman kädenjälkensä taidetekstiiliin. Alan opiskelijat ohjaavat kangaspuilla kutomista.

Kädentaitomessuilla syntyvä tilataideteos tulee esille ammatillisen koulutuksen luovien alojen kampukselle Kankaalle, mihin Jyväskylän ammattiopiston ja Jyväskylän aikuisopiston käsi- ja taideteollisuusalan, kuvallisen ilmaisun sekä tekstiili- ja vaatetusalan koulutukset siirtyvät vuoden 2016 alussa.

Aikuisopiston ja ammattiopiston käsi- ja taideteollisuusalan messuosastolla (C1) on kudonnan lisäksi työnäytöksiä ja tuotemyyntiä. Työnäytökset painottuvat perinteisiin käsityötekniikoihin, kuten taontaan ja sorvaukseen. Perinteisistä tekstiilitekniikoista työnäytöksissä on mukana muun muassa kehräystä ja erilaisten nauhojen valmistusta, joita messuvieraat pääsevät myös halutessaan kokeilemaan. Paikalla on käsi- ja taideteollisuuden perustutkinnon (artesaani, kaluste- ja tekstiiliala) sekä käsityöntekijän ammattitutkinnon opiskelijoita.

- Työnäytösten, pajojen ja myyntiosaston tarkoituksena on tutustuttaa kävijät perinteisiin ja nykyisiin käsityötekniikoihin sekä näyttää, mitä käsi- ja taideteollisuusala on tänä päivänä, kiteyttää kouluttaja Satu Tammikari Jyväskylän aikuisopistosta.

Jyväskylän aikuisopiston opiskelijoiden kädenjälkiä voi seurata myös Keski-Suomen Mestarikillan osastolla, missä elintarvikealan leipuri-kondiittoriopiskelijat valmistavat pieniä marsipaanihahmoja 28.3. klo 10–14 ja leipurin ammattitutkinnon opiskelijat koristeleipätöitä 29.3. klo 10–14.

Lisätietoja

Kouluttaja Satu Tammikari, Jyväskylän aikuisopisto, käsi- ja taideteollisuusala, 
puh. 040 341 5086, satu.tammikari[at]jao.fi

Kouluttaja Marjo Huuskonen, Jyväskylän aikuisopisto, elintarvikeala,
puh. 040 341 5027, marjo.huuskonen[at]jao.fi

www.jao.fi, www.jao.fi/luovakampus

 

 

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä | www.jao.fi  

Mediayhteydet, viestintäpäällikkö Niina Luttinen
+358 40 341 5133, etunimi.sukunimi@jao.fi
Viitaniementie 1 A, PL 472, 40101 Jyväskylä

Viestinnän yhteystiedot ja logopankki: www.jao.fi/viestinta

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on keskisuomalaisten kuntien omistama sivistyksen, taitamisen ja yrittäjyyden monikulttuurinen oppimisyhteisö ja työelämän kehittäjä. Kuntayhtymän tulosalueita ovat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän lukiokoulutus, Jyväskylän oppisopimuskeskus, kiinteistöliikelaitos ja kuntayhtymän johto. Kuntayhtymään kuuluu myös Ravintola Priimus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs