Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Tiirismaan koululla varaudutaan väistötilaratkaisuihin

Lahden kaupunki

Tiirismaan koululla varaudutaan väistötilaratkaisuihin

Tiedote.
Julkaistu: 12.08.2015 klo 09:14
Julkaisija: Lahden kaupunki

Tiirismaan koululla varaudutaan väistötilaratkaisuihin. Mahdollisista kiinteistön käytön rajoituksista päättää Rakennuslautakunnan ympäristöterveyden jaosto elokuun lopun ylimääräisessä kokouksessaan.

Parhaillaan Terveysvalvonta viranomaisena selvittää kiinteistön omistajan Tyttökoulun Talo Oy:n kesän aikana teettämien korjausten vaikuttavuutta. Selvää on jo keväällä valmistuneiden kuntotutkimustulosten perusteella, että koulun peruskorjauksen käynnistäminen on välttämätöntä. Lahden Tilakeskus käy neuvotteluja kiinteistön omistajan kanssa korjaustoimenpiteiden laajuudesta ja aikataulusta. 

Lahden sivistystoimialan ja Tilakeskuksen yhteistyönä on lisäksi keväästä alkaen tehty väistötilaselvityksiä. Mahdollisia väistötilaratkaisuja ovat muun muassa Ursan kentälle pystytettävät tilaelementit, viereisen Lotilan koulun tilojen yhteiskäyttö ja hyödyntäminen sekä mahdollisuuksien mukaan kaupunkikonsernin muiden omien tilojen hyödyntäminen. 

Syyslukukauden alun välittöminä toimenpiteinä koulun tiloihin tulee ilmanpuhdistimia. Koulupäivien aikana ilmanvaihdon toimintaa tehostetaan ikkunatuuletuksella. Lisäksi joitakin peruskoulun toimintoja siirretään viereisen Lotilan koulun tiloihin. 

Asiasta on tiedotettu koulukiinteistön henkilökunnalle sekä Wilma-palvelun kautta myös huoltajille, yläkoulun ja lukion opiskelijoille. Perusopetus- ja lukiokoulutuspalvelut, koulujen rehtorit ja Lahden Tilakeskus yhteistyössä huolehtivat, että henkilöstö ja huoltajat saavat ajantasaista tietoa asioiden etenemisestä.

Tiirismaan peruskoulussa oppilaita on 675 ja henkilöstöä 67. Yleisopetuksen luokkia on 28 sekä yksi alueellinen erityisen tuen ryhmä. Tiirismaan lukion opiskelijamäärä on 425, ryhmiä 15. Opetushenkilöstöä on 30. 

 

Lisätiedustelut:
Koulukiinteistöön liittyen Lahden Tilakeskus
kiinteistöpäällikkö Jouni Arola, puh. 050 559 4227

Koulun toimintaan liittyen
rehtorit
Tiirismaan peruskoulu, Kari Turpeinen, puh. 050 559 7846
Tiirismaan lukio, Leena Akola, puh. 050 539 1680

Palveluverkkokokonaisuuteen liittyen
vastuualuejohtaja, opetus- ja kasvatusjohtaja Lassi Kilponen, puh. 044 716 1328 
vastuualuejohtaja, lukiojohtaja Heikki Turunen, puh. 044 716 1330

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs