Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Tiina Hatakalle voitto Keksi kuituhamppu! -kilpailussa

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Tiina Hatakalle voitto Keksi kuituhamppu! -kilpailussa

Tiedote.
Julkaistu: 31.10.2012 klo 08:31
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun muotoilun opiskelija Tiina Hatakka on voittanut risti-istuntaan perustuvalla tuoli-ideallaan Keksi kuituhamppu! -ideakilpailun. Hatakka kuittasi voittotyöllään 2000 euron pääpalkinnon.

Juankosken kaupungin järjestämän kilpailun tarkoituksena oli ideoida uusia hamppukuitua hyödyntäviä tuotemahdollisuuksia. Kilpailu toteutettiin yhteistyössä kansallisen Luovien alojen verkoston kanssa osana Juankosken kaupungin Design-ajattelu ja kuituhampun jatkojalostus -hanketta.

Kilpailut tarjoavat haastetta ja kontakteja

KyAMK:ssa sisustusarkkitehtuuria ja kalustesuunnittelua opiskeleva Tiina Hatakka kertoo, että Keksi kuituhamppu! -ideakilpailun voitto on hyvä osoitus siitä, kuinka nuori suunnittelija voi menestyä ja luoda kontakteja uraansa ajatellen jo ennen valmistumistakin: erilaisiin kilpailuihin osallistuminen on hyvä tie kokeilla omia taitojaan ja haastaa itseään kehittymään opiskelujen ohella, jos vain aikaa riittää.

Voitto tuli Hatakalle positiivisena yllätyksenä. ”Vaikka ideani oli mielestäni alusta alkaen hyvä ja kehittämiskelpoinen, näin suuri tunnustus tuli kuitenkin yllätyksenä. Tämä johtuu toki varmasti myös siitä, etten osallistunut kilpailuun alun perinkään ”Tulin voittamaan!”-asenteella, vaan ennen kaikkea kehittääkseni ideaani eteenpäin ainutlaatuisen kokemuksen kautta, asiantuntijoiden avustuksella. Voiton myötä tuli tietysti tuo pääpalkintosumma ”bonuksena”, mutta koen kilpailun tärkeimmäksi anniksi kuitenkin kontaktit, joita pääsin solmimaan alan ammattilaisten kanssa. Palkitsevaa oli myös huomata, että oma idea kantaa ja myös muut näkevät siinä potentiaalia - tämä kannustaa jatkamaan idean kehittämistä innovaatioksi ja toivottavasti valmiiksi tuotteeksi asti”, Hatakka iloitsee.

Tuoli-idealla helpotusta selkäkipuihin

Tiina Hatakan risti-istuntaan perustuva tuoli-idea tarjoaa ergonomiaan perustuvan puuttumiskeinon selkäkipuihin. Paitsi fyysiseen hyvinvointiin, Hatakka haluaa puuttua konseptillaan myös ihmisten henkiseen hyvinvointiin valitsemalla tuoteideansa ensisijaiseksi käyttökohteeksi puutarhan, joka on ainutlaatuinen ympäristö sekä henkiseen että fyysiseen rentoutumiseen.

Tuoli-ideassa hamppukuitu toimii ekologisempana materiaalivaihtoehtona esimerkiksi perinteiselle muoville ja alumiinille. Tuoli on mahdollista valmistaa joko hampputekstiilimateriaaleista tai vaihtoehtoisesti hamppukuitulujitteisesta komposiittimateriaalista, jolloin tuoli soveltuu paremmin myös ulkokäyttöön. Puutarhakäytön lisäksi tuoli sopii hyvin myös rentouttavaan sisäkäyttöön sekä koti-, työ- että julkitiloissa. Tuoteideassa on kiinnostavaa yleismaailmallisuutta, sillä tuoli voi soveltua käytettäväksi useilla eri kulttuurialueilla. Risti-istunta on tuttu asento erityisesti itämaisissa kulttuureissa, mutta se voi kiinnostaa myös länsimaisia, kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostuneita ihmisiä.

Kilpailun taustalla olevan Design-ajattelu kuituhampun jatkojalostus -hankkeen keskeisenä pyrkimyksenä on selvittää, voisiko hamppukuidun tuotannon ja jalostuksen piiriin olla kehitettävissä uutta kannattavaa, juankoskelaista ja suomalaista liiketoimintaa. Hanke on kiinnostunut uusista innovatiivisista tuoteideoista, sillä niiden kautta voidaan arvioida suomalaisen hamppukuituteollisuuden mahdollisuuksia.

Valokuvia saatavilla osoitteessa: http://kuvat.kyamk.fi/tiedotus/Keksi_kuituhamppu/

Lisätietoja

Tiina Hatakka, 040 871 9100, tiinahatakka@gmail.com

http://www.facebook.com/kuituhamppukilpailu ja http://keksikuituhamppu.blogspot.fi/

Ohjelmajohtaja, tuomariston puheenjohtaja Anu Perttunen, Luovien alojen verkosto
anu.perttunen(at)rauma.fi, 044 5345 285

Projektipäällikkö Jenni Räsänen, Juankosken kaupunki
jenni.rasanen(at)juankoski.fi, 040 8309 251

KyAMK:n kaikki mediatiedotteet: www.kyamk.fi/mediatiedotteet

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs