Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Tietoturvaa halutaan parantaa

Turun ammattikorkeakoulu

Tietoturvaa halutaan parantaa

Tiedote.
Julkaistu: 18.01.2013 klo 10:06
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Tietoturvaa halutaan parantaa

Tietoturvapäivä järjestetään 5.2. klo 12–18 Turun AMK:n  toimipisteessä Lemminkäisenkatu 30. Paikalla on yritysten edustajia puhumassa aiheesta, kuten Anders Inno, Canon, Fujitsu, Oracle ja Stonesoft.

”PK-yritysten halukkuus panostaa tietoturvaan on lisääntynyt, koska verkkohyökkäykset ja erilaiset tietojenurkintayritykset ovat olleet kasvussa. Liiketoiminnan kannalta arvokasta ja välttämätöntäkin tietoa on lipsunut vääriin käsiin,” kertoo yliopettaja Esko Vainikka.

Uusi teknologia tuo jatkuvasti haasteita tietoturvalle. Niihin on kyettävä vastaamaan ajoissa. Laitekannat ja järjestelmät yrityksissä sekä yksityisillä käyttäjillä ovat monipuolistumassa. Samalla tietoturvaa on entistä helpompi  laiminlyödä. Järjestelmien tietoturva ja oikeat periaatteet käytön aikana vaativat enemmän huomiota käyttäjiltään kuin usein luullaan.

”Yleensä tietoturvasta puhutaan, kuin se käsittäisi vain tietokoneisiin asennettavat ohjelmistot, kuten virustorjunnan ja palomuurit. Todellisuudessa siihen kuuluu kuitenkin useampia osa-alueita, erityisesti henkilöstön kouluttamista ja tietoturvajohtamista,” Vainikka muistuttaa.

Tietoturvaosaamista Turun AMK:sta

Turun AMK on valtakunnallisesti kuulu vuosittaisen Tietoturvapäivän järjestäjänä. Tietoturvapäivä koostuu ajankohtaisista asiantuntijaluennoista. Se on suunnattu alueen yrityksille ja yhteisöille ja on maksuton.

Vuoden 2013 tietoturvapäivässä käsitellään tietoturvaa pääasiassa yritysten kannalta, mutta yksilötasoa ei ole unohdettu. Tapahtumassa tuodaan esille esimerkiksi vähäiselle yleiselle keskustelulle jäänyt tulostamisen tietoturva.

Tietoturvapäivä järjestetään 5. 2. klo 12–18 Turun AMK:n toimipisteessä Lemminkäisenkatu 30.

Lisätiedot:

Jana Pullinen, bioalat ja liiketalous

p. 044 9072 854, etunimi.sukunimi@turkuamk.fi

Anne Lehikoinen, tiedottaja

p. 050 5985 630, viestinta@turkuamk.fi

Ilmoittautuminen tietoturvapäivälle sekä tarkempi aikataulu löytyvät osoitteesta: http://www.tietoturvapaiva.fi

 

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 800 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa. Turun AMK:sta valmistuneet ovat työllistyneet parhaiten muihin ammattikorkeakouluihin verrattuna.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs