Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Tieteentekijöiden liitto ei hyväksy ilmaisen asiantuntijatyön teettämistä tutkijoilla

Tieteentekijöiden liitto

Tieteentekijöiden liitto ei hyväksy ilmaisen asiantuntijatyön teettämistä tutkijoilla

Tiedote.
Julkaistu: 12.04.2016 klo 16:29
Julkaisija: Tieteentekijöiden liitto

Sosiaalisessa mediassa on ollut runsaasti keskustelua freelancereiden, tutkijoiden ja taiteilijoiden palkattomasta työstä. Tieteentekijöiden liitto ei hyväksy ilmaisen asiantuntijatyön teettämistä.

- Palkattoman työn teettäminen on liian tuttua monelle tieteentekijälle. Työstä on Suomessa tapana maksaa. Tutkimus ja sille rakentuva asiantuntijuus on tutkijan työtä.

- Ikävää, että jopa julkinen sektori on ”kunnostautunut” harmaan työn teettämisessä, toteaa Tieteentekijöiden liiton toiminnanjohtaja Eeva Rantala.

Tieteentekijöiden liiton palkitsema Vuoden tieteentekijä 2015 Mari K. Niemi kirjoitti hyvin Ylämaankettu-blogissa: ”On yksi asia tehdä vapaaehtoistyötä, edistää hyvää asiaa tai auttaa kaveria, ja toinen tulla pyydetyksi tekemään oman alan työtä palkatta”.

Tieteentekijöiden liitto suosittaa kaikkia niitä, joille tarjotaan ilmaisia työkeikkoja, tutustumaan liiton laatimiin palkkiosuosituksiin ja pyytämään korvaus tekemästään työstä.

http://tieteentekijoidenliitto.fi/tyo/palkkiosuositus

 

LISÄTIETOJA:

toiminnanjohtaja Eeva Rantala, 040 7508 284


Tieteentekijöiden liitto on akavalainen ammattijärjestö. Se on yliopisto- ja tutkimusyhteisöjen suurin henkilöstöjärjestö. Liitto on perustettu vuonna 1967.
www.tieteentekijoidenliitto.fi
Twitter: @Tieteentek

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs