Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » TIEDOTE JA KUTSU: LENTOKULJETUKSILLA APUA MONGOLIAAN

Maf Suomi.

TIEDOTE JA KUTSU: LENTOKULJETUKSILLA APUA MONGOLIAAN

Julkaistu: 08.11.2013 klo 07:00
Julkaisija: Maf Suomi.

Suomen Ulkoministeriö rahoittaa Mongoliassa MAF Suomen hallinnoimaa kolmivuotista kehitysyhteistyöhanketta, jossa mongolialaisille lääkäreille järjestetään nyt ensimmäistä kertaa koulutusta potilassiirtoihin ja aeromedikaalisiin asioihin. Hankkeen tavoitteena on parantaa maaseudulla asuvien ihmisten terveydenhuoltoa sekä koulutuksen kautta saada mongolialaiset itse jatkamaan työtä terveydenhuollon kehittämiseksi. Lentokuljetukset ovat välttämätön keino saada erityisesti naiset ja lapset erikoissairaanhoidon piiriin vaikeakulkuisessa ja laajassa maassa.

Hankkeen toteutuksessa ovat asiantuntijoina mukana suomalaisen EMA:n (Emergency Medical Assistance) lääkäri Ari Kinnunen ja sairaanhoitaja Tom Häggblom. Mongoliassa hanke toteutetaan yhteistyössä Mongolian terveysministeriön ja MAF:n Mongoliassa toimivan lento-osaston Blue Sky Aviation kanssa.

”Mongolian koulutushankkeen ensimmäiset koulutukset on juuri pidetty ja alustava palaute on hyvin rohkaisevaa.”, kertoo Janne Ropponen, MAF Suomen toiminnanjohtaja. ”Aeromedikaalisiin asioihin perehdytyksen saaneet noin 60 lääkäriä pitivät koulutusta erittäin tarpeellisena, sillä suuri osa tiedosta oli heille täysin uutta.”

Viisi kertaa Suomen kokoisessa Mongoliassa potilaita on välttämätöntä siirtää myös lentoteitse pitkien etäisyyksien ja tiestön kehittymättömyyden vuoksi. Koulutuksella parannetaan erikoissairaanhoidon saatavuutta ja hoidon laatua potilassiirtojen aikana. Hankittu tieto on sovellettavissa myös maanteitse tehtäviin potilassiirtoihin.

Tervetuloa lehdistötilaisuuteen 11.11. klo 10.30

Ulkoministeriön Viestintä- ja kulttuuriosaston tiloihin Katajanokalla, os. Kanavakatu 3C, 00160 Helsinki.

Paikalla ovat Ari Kinnunen, Aki Kamppinen ja Tom Häggblom, EMA Group (Emergency Medical Assistance), sekä Janne Ropponen, MAF Suomi. Kahvitarjoilu.

Ilmoittautuminen lehdistötilaisuuteen tästä linkistä.

Lisätietoja antaa:

KTT Janne Ropponen, toiminnanjohtaja, liikennelentäjä
MAF Suomi
puh. 040-876 8387
janne.ropponen@mafsuomi.fi
www.mafsuomi.fi

MAF Suomi on osa kansainvälistä MAF:ia. MAF (Mission Aviation Fellowship) on vuonna 1945 perustettu kristillinen järjestö, joka operoi pienlentokoneita kehitysmaissa alueilla, missä etäisyydet ovat pitkiä, maantiet puuttuvat tai ne ovat vaikeakulkuisia ja turvattomia. MAF lentää paljon sairaslentoja, perusterveydenhuoltoon ja koulutukseen liittyviä lentoja. Katastrofitilanteissa MAF on usein ensimmäisten joukossa auttamassa kuten 2004 Tsunamin Achen maakunassa Indonesiasa ja maanjäristyksen jälkeen Haitissa 2010. MAF:n lentää tunnuslauseensa "Flying for Life" mukaisesti elämän puolesta ja elämää varten. Monet kehitysyhteistyö- ja lähetysjärjestöt sekä kansainväliset avustusjärjestöt kuten YK:n lastenapu, maailman ruokapankki ja terveysjärjestö WHO käyttävät MAF:n palveluita. Maailmanlaajuisesti MAF:n operaatioissa lentää noin 130 lentokonetta. Vuonna 2012 operaatioita oli lähes 86 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs