Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Tervetuloa seuraamaan simuloitua suuronnettomuus- ja kriisitilanteiden johtamisharjoitusta

Turun ammattikorkeakoulu

Tervetuloa seuraamaan simuloitua suuronnettomuus- ja kriisitilanteiden johtamisharjoitusta

Kutsu.
Julkaistu: 05.02.2014 klo 13:30
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Suurtulva, myrsky ja lento-onnettomuus, alusonnettomuus, rakennus- ja metsäpalot sekä vaarallisten aineiden onnettomuudet aiheuttavat kansallisen hätätilanteen.Reilun kahden vuorokauden aikana Turun AMK:n ensihoidon ja Aboa Maren merikapteeniopiskelijat osallistuvat virtuaaliseen suuronnettomuusharjoitukseen, jossa äärimmäisen uhkaava tilanne tulee ottaa haltuun.

Aboa Mare ja Turun ammattikorkeakoulu osallistuvat Kuopion Pelastusopiston koordinoimaan pelastustoiminnan johtamisen suuronnettomuus- ja kriisiharjoitukseen. Harjoitus toteutetaan verkkosimulaationa, jossa yhdistetään Turun, Kuopion, Espoon ja Tampereen harjoitukseen osallistujat samaan suuronnettomuussimulaatioon verkko-ohjelmien ja Virve-verkon avulla.


Tervetuloa seuraamaan johtamisharjoitusta
tiistaina 11.2.2014 klo 15–17
Aboa Mare, Juhana Herttuan Puistokatu 21, Turku

Simuloituja suuronnettomuuksia uusinta tekniikkaa hyödyntäen

Harjoitukseen osallistuu Turun ammattikorkeakoulun ja Aboa Maren sekä pelastusviranomaisten lisäksi muita viranomaisia ja yhteistyökumppaneita kuten Poliisiammattikorkeakoulu, Raja- ja merivartiokoulu, Avia College, Merivoimat, Puolustusvoimat sekä Suomen Erillisverkot.


Simuloiduissa laiva- ja lento-onnettomuustilanteissa harjoitellaan pelastustoiminnan johtamista sekä harjoitukseen osallistuvien yhteistoimintaa ja viestintää. Koko harjoitus kestää runsaat kaksi vuorokautta. Turussa osallistutaan harjoitukseen 10.2. ja 11.2. klo 15.00–23.00. Harjoituksessa vuorovaikutus tapahtuu sekä VIRVE-verkossa että internetin välityksellä, ja kaikki toimijat yhdistetään WebExin välityksellä Pelastusopistolle.

Ensihoitajaopiskelijat mm. lääkinnällisen pelastustoiminnan johtajina

Ensihoitajaopiskelijat osallistuvat lento- ja alusonnettomuuden lääkinnällisen pelastustoimen johtamiseen. Päällekkäisillä tilanteilla kuormitetaan harjoituksessa johtajina toimivia opiskelijoita ja kerätään kokemusta vaativissa tilanteissa toimimisesta.

Ensihoitajaopiskelijat toimivat harjoituksessa opiskeluvaiheensa mukaisissa rooleissa. Lähellä valmistumista olevat opiskelijat toimivat lääkinnällisen pelastustoiminnan johtajina ja muut heidän alaisuudessaan ja ohjauksessa, jolloin harjoituksessa pystytään muodostamaan todellisen suuronnettomuuden toimintaympäristö.

Lisätiedot:
Pt. tuntiopettaja Lasse Putko, Terveys ja hyvinvointi p. 044-907 4573

Lehtori Ossi Westilä, Aboa Mare
p. 044-762 3412

 

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 800 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs