Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Teollisuuden muuttuvat tarpeet haastavat insinöörikoulutuksen

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Teollisuuden muuttuvat tarpeet haastavat insinöörikoulutuksen

Tiedote.
Julkaistu: 11.09.2013 klo 14:56
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

JAMKin insinöörikoulutuksen 50-vuotisjuhlaa vietetään pääkampuksella huomenna torstaina klo 14-17.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun insinöörikoulutus juhlii 50-vuotista taivaltaan huomenna torstaina 12.9. klo 14-17. Paikkana on JAMKin pääkampus, Rajakatu 35, auditorio Valjakka.  Tilaisuudessa puhuvat mm. JAMKin rehtori Jussi Halttunen,  Metso Paper Oy:n Paperit-liiketoimintalinjan johtaja Jari Vähäpesola sekä Puolustusvoimien Ilmavoimien komentaja Lauri Puranen.

Jyväskylän teknillinen oppilaitos aloitti toimintansa teknikkokoulutuksella syksyllä 1961 ja insinöörikoulutuksella 1963 koneenrakennuksen opintosuunnalla.  Alkuaikoina ”tekussa” opetettiin lähinnä laskemista, piirtämistä ja luonnontieteiden perusteita. Ammatillinen opetus keskittyi aluksi koneenrakennukseen sekä auto- ja kuljetustekniikkaan.

Jyväskylän teknillinen oppilaitos sulautui osaksi Jyväskylän ammattikorkeakoulua 1996. 2000-luvulla ICT-koulutus irtautui omaksi yksiköksi Dynamoon ja muut toiminnot keskittyivät pääkampukselle Rajakadulle.

– Nykyään insinööriopinnot ovat laaja-alaisempia kuin ennen. Tämän päivän opiskelijoilla on paremmat valmiudet hankkia tietoa ja toimia kansainvälissä projekteissa,  yli 30 vuotta insinöörejä opettanut koneautomaation yliopettaja Jaakko Fonselius pohtii.

Noin 380 opiskelijaa aloittaa JAMKissa insinööriopinnot joka vuosi. Tekniikan ja liikenteen ala on yksi maamme vetovoimaisimpia ja logistiikan koulutusohjelma on Suomen vetovoimaisin insinöörikoulutuksen hakukohde. Jyväskylästä on valmistunut historiansa aikana noin 7000 insinööriä.  Tällä hetkellä JAMK tuottaa mm. automaatiotekniikan, energiatekniikan, informaatioteknologian, konetekniikan, logistiikan ja rakennustekniikan insinöörikoulutusta.

Metso Paperin Paperit-liiketoimintalinjan johtaja Jari Vähäpesola kiittelee JAMKin ja Metso Paperin yhteistyötä sujuvaksi ja  tiiviiksi:

– Hyvin monet Metso Paperilla Rautpohjassa työskentelevistä insinööreistä ovat tulleet taloon juuri JAMKin koulutuksen kautta. Meillä on ollut onni saada metsolaisten joukkoon aina uutta ja innostunutta nuorta väkeä, joista on kasvanut huippuammattilaisia omalla alallaan. Olemme puolestamme pystyneet tarjoamaan JAMKissa opiskeleville tuleville insinööreille harjoittelupaikkoja ja opinnäytetöiden aiheita, joista hyöty on ollut molemminpuolista.

Muutokset asiakasteollisuuden rakenteessa ja tarpeissa ovat haastaneet myös insinöörikoulutuksen.

– Erityisesti puunjalostusteollisuuden viime vuosien rakennemuutokset ovat luoneet tarvetta aivan uudenlaiseen ajatteluun.  Sen vuoksi on ollut merkittävää, että JAMK on aina ollut valmis kuuntelemaan meidän toiveitamme ja räätälöimään koulutuksen sisältöjä. Uskon, että hyvä yhteistyömme jatkuu tässäkin suhteessa myös tulevaisuudessa.

Torstain tilaisuudessa on esillä muun muassa vanhoja valokuvia sekä JAMKin uusinta teknologiaa. Teknologiayksikön palveluntarjontaan ja laboratorioihin tutustutaan tarjoilujen ohessa.

Median edustajat ovat tervetulleita tapahtumaan.

Lisätietoja:
Tanja Minkkinen, markkinointikoordinaattori, 0400 583 455, etunimi.sukunimi@jamk.fi sekä Jouko Pitkänen, yksikönjohtaja, 040 7468 220, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, teknologiayksikkö

 

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 8011
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs