Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Teknologiateollisuus: Lisää kesätyö- ja harjoittelupaikkoja nuorille

Teknologiateollisuus ry

Teknologiateollisuus: Lisää kesätyö- ja harjoittelupaikkoja nuorille

Tiedote.
Julkaistu: 25.01.2013 klo 12:12
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Teknologiateollisuus ry:n hallitus päätti kokouksessaan 23.1. haastaa jäsenyritykset lisäämään koululaisten ja opiskelijoiden kesätyöpaikkojen määrää viime kesästä.

”Tässä epävarmassa taloudellisessa tilanteessa kesätyöpaikkojen tarjoaminen nuorille on selkeä positiivinen viesti omasta uskostamme tulevaisuuteen”, painottaa Teknologiateollisuus ry:n puheenjohtaja Jari Paasikivi.

Kahtena viimeisenä kesänä teknologiateollisuuden yrityksissä on ollut kesätöissä noin 15 000 nuorta. Tämä vastaa noin 5 % teknologiateollisuuden Suomen henkilöstöstä.

”Pyrimme siihen, että tulevana kesänä kesätyöpaikkoja olisi tarjolla selvästi enemmän”, Paasikivi kertoo.

Nuoret tarvitsevat työelämäkokemusta ja tietoa mahdollisuuksista.

”Annetaan koululaisille mahdollisuus tutustua erilaisiin teknologiateollisuuden töihin ja ohjataan opiskelijoita hankkimaan työelämässä tarvittavaa osaamista”, kannustaa Paasikivi.

Peruskoululaisten ja lukiolaisten kesätyökokemuksia varten Teknologiateollisuus on sopinut ammattiliittojen kanssa Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelmasta. Se on teknologiateollisuuden yrityksissä hyväksi koettu toimintamalli. Teknologiateollisuus ja työmarkkinaosapuolet ovat yhtä mieltä siitä, että opiskelijoiden työharjoittelun ja työssäoppimisjaksojen toteuttaminen on tärkeää haasteellisinakin aikoina.

”Tulemme tekemään tulevien kuukausien aikana tiivistä yhteistyötä yritysten, teknologiateollisuuden ammattiliittojen ja muiden vientiliittojen kanssa, jotta kesätöitä olisi tarjolla mahdollisimman monelle nuorelle”, Teknologiateollisuus ry:n johtaja Mervi Karikorpi kertoo.  

”Koululaiset ja opiskelijat tarvitsevat kesätöitä ja me tarvitsemme näitä nuoria tulevaisuudessa”, korostaa Paasikivi.

Teknologiateollisuuden yritysten kesätyöpaikkailmoitukset kerätään MyTech.fi-verkkopalveluun. Kesätyöhakukanava nuorille avautuu helmikuun alussa.

Lisätietoja:
Johtava asiantuntija Birgitta Ruuti, puh. 040 581 8603
Johtaja Mervi Karikorpi, puh. 040 741 9801
etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi

Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialat ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka-ala. Toimialalla tehdään 80 % koko elinkeinoelämän tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala vastaa 60 % Suomen koko viennistä, ja liikevaihdosta yli 70 % kertyy globaaleilta markkinoilta. Teknologiateollisuus ry:n runsaat 1 600 jäsenyritystä edustavat lähes 90 % Suomen koko teknologiateollisuudesta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs