Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö palkitsi opettajia

Teknologiateollisuus ry

Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö palkitsi opettajia

Tiedote.
Julkaistu: 06.06.2012 klo 08:53
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö palkitsi 21 ansioitunutta matemaattisten aineiden opettajaa eri koulutusasteilta. Kaiken kaikkiaan säätiö jakoi kevätkaudella apurahoja, palkintoja ja stipendejä yhteensä lähes 0,8 miljoonaa euroa.

Säätiö on palkinnut vuodesta 2005 lähtien ansioituneita matemaattisten aineiden opettajia eri koulutusasteilta. 5.6.2012 palkittiin 21 opettajaa, joista seitsemän alakoulusta, viisi yläkoulusta, kahdeksan lukiosta ja yksi toisen asteen ammatillisesta oppilaitoksesta. Opettajien palkinnot ovat suuruudeltaan 5 000 euroa.

– Säätiö haluaa kannustaa ammattitaitoisia opettajia jatkamaan ja kehittämään laadukasta työtään. Nuoren innostus matemaattisia aineita kohtaan on usein pitkälti kiinni juuri opettajasta, säätiön asiamies Mervi Sibakov perustelee.

Palkintojuhlaan toi opetushallituksen tervehdyksen pääjohtaja Aulis Pitkälä

Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön puheenjohtaja, vuorineuvos Jorma Eloranta kiinnitti onnittelupuheessaan huomion matemaattisluonnontieteelliseen osaamiseen kansantalouden selkärankana.

– Teknologiateollisuuden toimialoilla hyvä matemaattisluonnontieteellinen osaaminen on menestymisen perusedellytys. Matematiikan opiskelu antaa pohjaa myös arkielämässä tarvittavalle ongelmanratkaisukyvylle. Opettajilla on oppilaiden motivoinnissa tärkeä ja haastava tehtävä. Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö haluaa omalta osaltaan tukea opetustalkoita palkitsemalla opettajia onnistuneesta työstä, Eloranta totesi.

Kevään muut apurahat ja stipendit

100-vuotissäätiö jakoi tänä keväänä koulutuksen kehittämiseen kohdennettuja apurahoja yhteensä viidelle työryhmälle 530 000 euron kokonaissummalla. Aiheet liittyivät fysiikan, tietotekniikan ja laajemmin teknologiaan liittyvän tuotekehityksen koulutuksen kehittämiseen. Apurahoista kolme kohdistui yliopistoille, yksi ammattikorkeakouluille ja yksi kolmannelle sektorille.

Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö palkitsi myös ylioppilaita jakamalla 1 000 euron stipendin 134 pitkässä matematiikassa menestyneelle.

Lisätietoja: asiamies Mervi Sibakov, puh. 09 192 3326, gsm 040 772 2882, mervi.sibakov(at)teknologiateollisuus.fi.

Keväällä 2012 palkitut matemaattisten aineiden opettajat

Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön tarkoituksena on Teknologiateollisuuden edustamien toimialojen osaamista, kehittämistä ja kilpailukykyä tukevan koulutuksen, tutkimuksen sekä alalle suotuisan ja innovatiivisen toimintaympäristön edistäminen.Säätiö toteuttaa tarkoitustaan neljällä tavalla: tukemalla merkittäviä monitieteisiä ja kansainvälisiä hankkeita, rahoittamalla teknologiateollisuuden toimialoja tukevia perustutkimus- ja koulutushankkeita, palkitsemalla ansioituneita matematiikan opettajia ja oppilaita sekä lähettämällä stipendiaatteja yhdysvaltalaisiin huippuyliopistoihin. Säätiö on perustettu vuoden 2003 lopussa, jolloin sen peruspääomaksi merkittiin sata miljoonaa euroa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs