Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Tekniikan alaa tutuksi liikuntaa ohjaavien robottien avulla

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Tekniikan alaa tutuksi liikuntaa ohjaavien robottien avulla

Tiedote.
Julkaistu: 02.12.2013 klo 13:32
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Jo monille tuttu ROBO-puulaaki on taas käynnistetty Etelä-Pohjanmaan lukioissa, tällä kertaa uudistuneella ROBOGYM-teemalla. Tanssin sijaan robotit toimivat nyt jumppaohjaajina yhdessä lukiolaisten kanssa. Lukiolaiset saavat itse valita kenelle jumpan tekevät. Liikutettava ryhmä voi olla esimerkiksi päiväkoti, vanhainkoti, urheilujoukkue tai oma kummiyritys. Voittaja selviää Framilla pidettävässä lopputilaisuudessa perjantaina 17.1.2014.

 

ROBO-puulaaki on uudenlainen yhteistyömuoto Seinäjoen ammattikorkeakoulun, Etelä-Pohjanmaan lukioiden ja teknologiayritysten välillä. Keväällä 2013 ROBO-puulaaki levisi kattamaan koko Etelä-Pohjanmaan, ja parhaillaan on käynnissä toinen koko maakunnan kattava kilpailu. ROBOGYM on käynnistetty toistaiseksi yhdeksässä lukiossa.

 

Parhaillaan lukiolaiset työskentelevät itsenäisesti pienryhmissä valmistellen jumppahetkeä. Lukiolaiset ohjelmoivat itse robotin liikkumaan. Suurin osa on jo valinnut kohderyhmän ja yksi selkeästi suosituimmista vaihtoehdoista on päiväkoti.

 

- Olemme itsekin huomanneet, että lapset ovat roboteista kiinnostuneita. Ja innostus on taattu, kun robotti vielä toimii jumppaohjaajana, kertoo SeAMKin projekti-insinööri Jyri Lehto.

 

Suuren loppukilpailun sijaan ryhmät kuvaavat jumppahetkensä videolle. SeAMKin henkilökunnasta koottu tuomaristo valitsee videoiden perusteella kolme parasta, jotka pääsevät tammikuun lopputapahtumaan esiintymään ja kilpailemaan Etelä-Pohjanmaan robomestaruudesta 2014.

 

Mahdollisuus tehdä haastattelu halutussa lukiossa.

 

Lisätietoja:

Anna Sirviö-Hautala, SeAMK Tekniikka

puh.: 040 680 7233, anna.sirvio-hautala@seamk.fi

 

Liitetiedostot

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon 20 eri koulutusohjelmassa. SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on myös vahvasti mukana sekä valtakunnallisessa että maakunnallisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs