Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Tekniikan ala tulee tutuksi ysiluokkalaisille

Vaasan ammattikorkeakoulu

Tekniikan ala tulee tutuksi ysiluokkalaisille

Tiedote.
Julkaistu: 06.10.2016 klo 10:24
Julkaisija: Vaasan ammattikorkeakoulu

Yli sata 9.-luokkalaista kuudesta Vaasan ja lähialueen yläkoulusta pääsee lähituntumaan tekniikan alan kouluttajien ja työnantajien kanssa loka-marraskuun aikana. Tämän Tekno-TETin aikana oppilaat tutustuvat Vaasan ammattiopiston tekniikan koulutuksiin, Vaasan ammattikorkeakoulun ja yliopiston tekniikan oppimisympäristön Technobothnian laboratorioihin sekä vierailevat ABB:llä, Wärtsilässä ja Danfossilla.

- On erittäin tärkeää, että nuoret saavat tietoa tekniikan opiskelusta, sillä ala tarjoaa monipuolisia työtehtäviä, joilla vaikutetaan ihmisten hyvinvointiin ja arkeen. VAMK ja Vaasan yliopisto voivat tiiviin keskinäisen sekä työelämäyhteistyönsä ansiosta kouluttaa tehokkaasti alueen energiateknologian keskittymän yritysten tarvitsemia osaajia, toteaa VAMKin tekniikan koulutuksen johtaja Jorma Tuominen.

Tekniikan alalle hakeutuvilta vaaditaan aitoa kiinnostusta alaan sekä hyvää tai keskimääräistä parempaa matematiikan ja fysiikan osaamista. Vahvan teknisen tietämyksen rinnalla painottuvat myös yhä enemmän asenne ja osaaminen muun muassa tiimityöskentelyssä, liiketoiminta-ajattelussa, asiakaslähtöisyydessä ja kansainvälisyydessä.

Erityisesti tyttöjä toivotaan lisää tekniikan alalle. Kiinnostusta voivat haitata esimerkiksi vanhentuneet ja väärät mielikuvat tai kannustavien esimerkkien puute.

- Tekniikan ala on edelleen hyvin miesvaltainen. Myös yrityksillä on tärkeä vastuu tuoda nuorten tietoon tekniikan lukuisat mahdollisuudet esimerkiksi yrityskäyntien ja positiivisten uratarinoiden kautta, sanoo ABB:n rekrytointipäällikkö Johanna Kakkuri.

Tekno-TET on vaasalaisten oppilaitosten ja yritysten yhdessä kehittämä monipuolinen työelämään tutustumisohjelma, jonka tavoitteena on lisätä tietämystä nuorille tekniikan alasta varteenotettavana opiskelu- ja uravaihtoehtona. Tekno-TET toteutetaan hyvin konkreettisena, jolloin oppilaat pääsevät kokeilemaan ja tekemään itse sekä kuulemaan alasta suoraan asiantuntijoilta.

Toimituksille tiedoksi yläkoulujen seuraavat vierailupäivät tekniikan opetus- ja tutkimuslaboratorio Technobothniassa:

-ke 12.10. klo 9-11 Mustasaaren keskuskoulu (samanaikaisesti Technobothniaan tutustuvat myös Vaasan ammatiopiston tekniikan kolmannen vuoden opiskelijat)
-ke 26.10. klo 9-11Variskan koulu
-ke 2.11. klo 9-11 Vöyrinkaupungin koulu
-ke 9.11. klo 9-11 Savilahden koulu

LISÄTIETOJA:

-Tekno-TETin vierailut Technobothniassa: Tarja Gromov, VAMK tiedotus- ja markkinointipäällikkö, tarja.gromov@vamk.fi, 040 520 3526


-Tekno-TETin koordinointi: Vaasan ammattiopiston VAOn opinto-ohjaaja Heli Kantola heli.kantola@edu.vaasa.fi, 040 834 2518

-Johanna Kakkuri ABB, rekrytointipäällikkö, johanna.kakkuri@fi.abb.com, 050-334 4595

Vaasan yliopisto kouluttaa vastuullisia johtajia ja asiantuntijoita tulevaisuuden tehtäviin. Yliopiston alat ovat kauppatieteet, hallintotieteet, tekniikka sekä kielet ja viestintä. Tutkimuksemme on kansainvälistä tasoa ja tuotamme tieteellisesti korkeatasoista uutta tietoa.

VAMK yourself! Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3300 ja henkilöstöä 210. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatekniikkaa ja kansainvälisyyttä. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs