Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Tekniikan ala tulee tutuksi tytöille 6.11.

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Tekniikan ala tulee tutuksi tytöille 6.11.

Tiedote.
Julkaistu: 02.11.2012 klo 14:09
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Teknologiateollisuus ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu järjestävät Tytöt ja teknologia -päivän 6.11.

Päivän tavoitteena on antaa 9-luokkalaiselle nuorelle tietoa teknologia-alasta ja sen tarjoamista opiskelu- ja työmahdollisuuksista. Päivän aikana tutustutaan alan yritykseen, joka tällä kertaa on Metso Paper Oy sekä vieraillaan tekniikan alan oppilaitoksessa, Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

JAMKissa tutustutaan insinööriopintoihin, vieraillaan laboratoriotiloissa ja muissa opiskelijoiden oppimisympäristöissä sekä tavataan insinööriksi opiskelevia tyttöjä.

Tyttöjen osuus insinööriopiskelijoista vaihtelee koulutusohjelmittain. Eniten heitä JAMKissa on  hyvinvointiteknologian koulutusohjelmassa. Opiskelijoita on 109, joista tyttöjä on 41 eli 38 prosenttia.

Toiseksi eniten tyttöjä on mediatekniikan koulutusohjelmassa, yhteensä 21 prosenttia ja kolmannelle sijalle yltää englanninkielinen logistiikan koulutusohjelma Logistics Engineering, jossa tyttöjä on 20% opiskelijoista.

Teknologiateollisuuden ja JAMKin yhteinen tavoite on lisätä tekniikan alan houkuttelevuutta tyttöjen keskuudessa ja tarjota varteenotettava uravaihtoehto.

Tänä vuonna Tytöt ja teknologia -päivässä on mukana noin 30 9-luokkalaista tyttöä kolmesta eri koulutusta: Sydän-Laukaa, Vihtavuori ja Kilpinen. Tytöt saapuvat Jyväskylän ammattikorkeakoululle (pääkampus, Rajakatu 35) tiistaina 6.11. klo 11.40 vierailtuaan ensin Metso Paperilla.

Lisätietoja:
Sanna Nummela, markkinointikoordinaattori, 040 7662453, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, teknologiayksikkö                            

 

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 80 11
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs