Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Tekemisen meiningillä yrittäjyysopetukseen uusia tuulia

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Tekemisen meiningillä yrittäjyysopetukseen uusia tuulia

Tiedote.
Julkaistu: 10.02.2014 klo 13:10
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Mitä yrittäminen on? Miten yrittäjyyttä voi opettaa? Miten luoda uutta innostavasti? Onko yrittäjyys rakettitiedettä? Näitä ja montaa muuta yrittäjyyteen ja sen opettamiseen liittyvää asiaa pohdittiin Hämeen ammattikorkeakoulun järjestämässä InnOpe-valmennuksen innovaatioleirityksessä 4.-6.2.2014.

Valmennus on suunnattu opettajille ja kouluttajille, jotka toimivat yrittäjyyden parissa. Leirityksessä pääosallistujina olivat nämä yrittäjyysopettajat sekä aidot yrittäjät verkostoitumisen ja käytännönläheisen työskentelyn merkeissä. Heidän lisäkseen mukana pienryhmätyöskentelyssä toimi myös HAMKin opiskelijoita. Leiriitys rakentui kolmesta teemasta: yrittäjyys on rakettitiedettä, yrittäjyys jauhattaa ja yrittäjyys on rahantekoa.

Konkretiaa ja luovaa hulluutta

Osallistujat tutustuivat toisiinsa jo ennen leiritystä Facebook-ryhmän välillä ja yrittäjyyden teorioihin tutustuttiin jo etukäteen. Näin ollen leirityksellä aikaa jäi luovuuteen, vuorovaikutukseen sekä konkreettiseen tekemiseen. Ensimmäisenä päivänä muun muassa luotiin yritysideoita rakettilennoille, rakennettiin raketin pienoismalli ja kuvattiin vielä myyntipuheet tämän tiimoilta. Seuraavat kaksi päivää käytettiin vuorostaan aitojen ratkaisemattomien ongelmien ratkaisemiseen yritysideoiden kautta.

- Koko leirityksen ajan opiskelijat, opettajat ja yrittäjät ovat työskennelleet sekaryhmissä, joka on nostanut ideoinnin aivan uudelle tasolle erilaisten näkökulmien ansiosta, kertoo koulutuksen vastuullinen kouluttaja Hämeen ammattikorkeakoulun yrittäjyyden lehtori Vesa Tuomela.

Joukkokehittelyllä eteenpäin

- Parasta koulutuksessa on ollut yhteistyö opiskelijoiden kanssa, se on ollut yllättävän mutkatonta. Koulutuksesta olen saanut myös paljon täysin uutta esimerkiksi yritysideoiden joukkokehittelyyn ja sparraukseen liittyen, kertoo Pekka Jokinen, yksi koulutuksen osallistujista.

Jokinen opettaa Keudan ammattiopiston Pekka Halosen akatemiassa graafisen suunnittelun lisäksi yrittäjyyttä ja ammattikäytäntöjä. Hän tulikin koulutukseen hakemaan uusia ajatuksia näihin opetussisältöihin.

Mielenkiintoinen toteutustapa toi vaihtelua opiskelijoillekin

Tommi Puronaho on toisen vuoden liiketalouden opiskelija HAMKista. Hän osallistui innovaatioleiritykseen osana projektienhallinnan ja kehittämisvalmiuksien -kurssia.

- Meillä opiskelijoilla ei ollut ennakkoon paljon tietoa leirityksen sisällöstä. Tiesimme vain, että mukana on yrittäjyysopettajia ympäri Suomea. On ollut hienoa olla osa tätä ryhmää ja tuoda hieman eri näkökulmaa mukaan koulutukseen. Kaikista eniten olen oppinut työskennellessä pienryhmissä eri asemissa olevien henkilöiden kanssa, sillä kaikilla on ollut erilaisia näkemyksiä, toteaa Puronaho.

Toinen toteutus tulossa syksyllä

InnOpe-koulutus on Opetushallituksen rahoittamaa maksutonta opetustoimen henkilöstökoulutusta. Toinen vastaava koulutuspaketti toteutetaan vielä tämän vuoden syksyllä. Lisätietoja seuraavasta toteutuksesta tulee osoitteeeseen www.hamk.fi/taydennyskoulutus/yrli lähiviikkoina.

Lisätietoja
Eveliina Toivonen, työelämäpalvelukoordinaattori, Hämeen ammattikorkeakoulu, (03) 646 4361, eveliina.toivonen@hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs