Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Tekeillä laajapohjainen tutkimus Kanta-Hämeen elinkeinoelämän osaamistarpeista ja kilpailukykytekijöistä v. 2030

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Tekeillä laajapohjainen tutkimus Kanta-Hämeen elinkeinoelämän osaamistarpeista ja kilpailukykytekijöistä v. 2030

Tiedote.
Julkaistu: 18.02.2014 klo 14:14
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeen ammattikorkeakoulussa selvitetään Kanta-Hämeen elinkeinoelämän tulevaisuuden osaamistarpeita ja kilpailukykytekijöitä vuonna 2030. Selvitys on osa EAKR-rahoitteista Ylermi-hanketta (Ylemmän korkeakoulutuksen osaamisrakenteen kehittäminen). Selvityksessä käytetään Delfoi-tekniikkaa, jonka avulla saadaan esille asiantuntijoiden perusteltuja mielipiteitä tulevaisuuden mahdollisuuksista ja vaihtoehdoista.

Selvityksen tavoitteena on kartoittaa, mitä uutta osaamista Kanta-Hämeen yrityksissä tarvitaan tulevaisuudessa, ja miten yritysten uusiutumis- ja kilpailukykyä voidaan kehittää.

Kehittämisteemoja ovat esim. kasvuhakuisuus, kansainvälistyminen, uuden liiketoiminnan synnyttäminen ja osaamisen kehittäminen. 

Ensimmäisessä vaiheessa on marraskuussa 2013 toteutettu kunnanjohtajien, aluekehittäjien, yrittäjäjärjestöjen ja yrittäjien haastatteluja. Näiden haastattelujen pohjalta tutkijat ovat laatineet varsinaisen kyselyn alueen elinkeinoelämän edustajille.

Nyt on alkanut toinen vaihe. Tässä vaiheessa tutkimusryhmä on kutsunut mukaan 60 jo ennakolta 1. vaiheen verkoston valitsemaa, seutukuntien elinkeinoelämän edustajaa eli 20 edustajaa niin Forssan, Riihimäen kuin Hämeenlinnan seudulta. Heidän tärkeä tehtävänsä ja osuutensa tutkimuksessa on vastata sähköiseen Delfoi-kyselyyn helmikuun aikana ja uudelleen maaliskuun loppupuolella. Delfoi-kysely rakentuu kahdesta kyselykierroksesta, niin että toisella kierroksella tarkennetaan ensimmäisen kierroksen vastauksia. Kysely koostuu pääosin väittämistä, joihin vastaajia pyydetään ottamaan kantaa sekä nykytilan että tulevaisuuden näkökulmasta.

Selvityksen tulokset esitellään toukokuussa 2014 järjestettävässä Ylermi-hankkeen loppuseminaarissa. HAMK hyödyntää saatuja tuloksia elinkeinoelämälähtöisissä kehittämishankkeissa sekä yrityksille suunnatuissa koulutus- ja asiantuntijapalveluissa. Lisäksi toivomus on, että tulevaisuuttamme avaavan selvityksen tulokset olisivat hyödyksi myös laajemmin Kanta-Hämeen elinkeinoelämälle ja päätöksentekijöille.

Vastaavaa tutkimusta ei Hämeen ammattikorkeakoulussa tai Kanta-Hämeen alueelle tällä tavalla räätälöitynä ole aiemmin tehty, joten tutkimus luo myös hyvää pohjaa maakunnalliselle osaamisperustaiselle tulevaisuustyölle.           

Lisätietoja:       

Taina Juurakko-Paavola, tutkijayliopettaja, p. 03 646 2241, tai Helena Turunen, projektipäällikkö, p. 03 646 4269. Sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs