Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Tehdaskiinteistö muuntautuu korkeakoulukampukseksi

Lahden ammattikorkeakoulu

Tehdaskiinteistö muuntautuu korkeakoulukampukseksi

Tiedote.
Julkaistu: 24.03.2015 klo 08:58
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Lahden ammattikorkeakoulu keskittää vuoteen 2018 mennessä kaiken opetustoiminnan Niemen kampukselle. Niemen kampus täydentyy, kun uudet vuokratilat rakentuvat Mukkulankatu 19 perinteiseen tehdaskiinteistöön kahdessa vaiheessa lukuvuosien 2016–2017 ja 2018–2019 aikana. Mukkulankadulle syntyvien uusien tilojen rakennuttajana toimii Isku Invest Oy ja rakennuttajakonsulttina ISS Proko Oy.

– Isku on käynnistänyt toimenpiteet joilla nykyinen tuotanto keskitetään Mukkulassa yhteen tehtaaseen. Vapautuvaa tehdaskiinteistöä on jo alettu muuttamaan moderniksi toimistokeskukseksi, johon kampuksen tilat tulevat saumattomasti sijoittumaan. Tästä kohteesta tulee syntymään mielenkiintoinen kampus – ja yritystoiminnan kohtaamispaikka, joka tulee olemaan edelläkävijä Suomessa, toteaa Iskun talousjohtaja Asko Dahlbom.

Lahden ammattikorkeakoulun kampuksen arkkitehti-, pää- ja sisustussuunnittelusta vastaa H&M Arkkitehdit Oy:sta Seppo Markku ja Anneli Hellsten sekä Arkkitehtuuritoimisto Seppo Peltomaa Oy:sta Seppo Peltomaa. Rakennesuunnittelusta vastaa Ideastructura Oy, LVIA-suunnittelusta vastaa Vahanen Lahti / Hewacon-LVI, sähkösuunnittelusta Yhtyneet Insinöörit Oy. Ammattikorkeakoulun opiskelijat ja henkilökunta ovat olleet vahvasti mukana tilojen suunnitteluprosessissa.

Suunnittelutyön pohjana toimii Lahden ammattikorkeakoulun käyttäjäkeskeinen tilaohjelma ja suunnittelun ytimessä ovat henkilöstön ja opiskelijoiden käyttäjätutkimuksen pohjalta muodostuneet kampusteesit. Lahden ammattikorkeakoululle syntyvä uusi kampus, vanhan tehdasmiljöön tarinaa henkivä moderni oppimisympäristö mahdollistaa uudenlaiset, erilaisia osaamisia yhdistävät oppimisympäristöt ja yhteiskäyttöiset tilat ja palvelut.

–On yhtä aikaa kiinnostavaa, haastavaa ja jännittävää nähdä Lahden ammattikorkeakoulun kampuskehityksen periaatteiden ja teesien kääntyvän tilaratkaisuiksi ja suuri ilo olla osa tätä vanhan tehdaskiinteistön transformaatiota LAMKin uuden kampuksen miljööksi. Uusi kampus ilmentää uutta LAMKia, kertoo projektijohtaja Satu Hyökki.

Lisätietoja:

Lahden ammattikorkeakoulu
Projektijohtaja Satu Hyökki p. 044 708 1747
Kehitysjohtaja Jukka Oresto p. 050 305 1036

ISKU INVEST OY
Talousjohtaja Asko Dahlbom p. 040 548 8012  

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs