Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Teemalliset kärkireitit houkuttelevat Satakunnan luontoon − reitit keskitetysti netistä

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Teemalliset kärkireitit houkuttelevat Satakunnan luontoon − reitit keskitetysti netistä

Tiedote.
Julkaistu: 23.05.2016 klo 11:24
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Omatoiminen luontoon tutustuminen Satakunnassa helpottuu. Luontoreitit löytyvät nyt keskitetysti internetistä, uusilta www.outdoorssatakunta.fi -verkkosivuilta.

Maakunnan monimuotoiset vesistö- ja metsäkohteet reitteineen on nyt tuotteistettu sekä matkailijan että oman maakunnan asukkaiden helposti saataville. Verkkosivuilla on luontoreittien tuotekortit eri puolilta Satakuntaa. Ne on laadittu yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Jokaisesta reitistä voi tulostaa retkelleen mukaan tuotekortin karttoineen.

Kolmisenkymmentä päiväretkeilyyn soveltuvaa, elämyksellistä kärkireittiä ympäri Satakuntaa on teemoitettu erilaisten aktiviteettien kuten vaelluksen, lintujen katselun, kalastuksen, pyöräilyn ja melonnan ympärille. Esimerkiksi Pinkjärven reitti tarjoaa erinomaiset puitteet hiljentymiselle ja rauhoittumiselle. Puurijärvi-Isosuon kansallispuistossa tarkastellaan lintujen muuttoa karun kauniissa suoympäristössä. Koskien laskemista voi kokeilla Merikarvian joen melontareitillä.

Verkkosivut toimivat koko maakunnan, sen kuntien ja yritysten markkinoinnin tukena, palvellen luontomatkailun kehitystä. Sen markkinoinnissa keskeinen haaste on ollut vaikeasti löydettävä tieto. Maakunta on ollut näkymätön ja heikosti tunnettu luontomatkailukohteena. Tieto luontokohteista, reiteistä ja palveluista on ollut matkailijan näkökulmasta hajallaan.

Verkkosivut on tehty osana Satakunnan ammattikorkeakoulun vetämää hanketta, jossa kehitetään Satakunnan vetovoimaa valtakunnallisesti merkittävänä luontokohteena. Verkkosivuille lisätään uusia luontoreittejä vielä ensi syksynkin aikana.

Lisätiedot:

Sanna-Mari Renfors, tutkimusryhmän vetäjä, SAMK

sanna-mari.renfors@samk.fi

044 710 3821

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on 6300 opiskelijan ja yli 400 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Toimimme Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä.

SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tunkintoja neljällä eri osaamisalueella: hyvinvointi ja terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia sekä teknologia

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa harjoitetaan osaamisalueilla, ja se kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs