Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Teatterifestareiden näytelmätarjottimella kantaesitys ja tuttuja sovituksia

Centria-ammattikorkeakoulu

Teatterifestareiden näytelmätarjottimella kantaesitys ja tuttuja sovituksia

Tiedote.
Julkaistu: 05.04.2013 klo 08:00
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Centria ammattikorkeakoulun kevään toiset Teatterifestivaalit pyörähtävät käyntiin perjantaina 12.4. ja jatkuvat aina 28.4. saakka. Parin viikon sisällä ensi-iltansa saa kuusi näytelmää. Teatterifestivaalit ovat osa Centria ammattikorkeakoulun esittävän taiteen koulutusohjelman opintoja, joissa opintojensa loppuvaiheessa olevat teatteri-ilmaisun ohjaajaopiskelijat pääsevät näyttämään ohjaajan kyntensä. Nyt esitettävät näytelmät löysivät ohjaajien työpöydille monia reittejä:

- Selailin kirjastossa näytelmiä ja Pirunpuntari pomppasi silmiini hellyttävällä tarinallaan, kertoo ohjaaja Katja Rimpeläinen. Lisäksi näytelmän aihepiiristä, muistisairaudesta, monilla on omakohtaisia kokemuksia, joten tarinaan on helppo samastua, perustelee Rimpeläinen valintaansa.

- Minun näytelmäni oli paluumatka omaan aikuiseksi kasvamiseeni, kertoo Emmi Tanskanen. - Luin Sillanpään romaanin Hiltu ja Ragnar sen ikäisenä kuin tarinan päähenkilö Hiltu on ja se kosketti tuolloin minua. Nyt minulla oli mahdollisuus tehdä tarina näkyväksi teatterin lavalla, jatkaa Tanskanen.

Teatterifestareiden näytelmillä ei ole keskinäistä punaista lankaa, vaan ne kertovat rakkaudesta, ystävyydestä, vallasta, identiteetin etsimisestä ja löytämisestä – ja paljon muusta. Festareiden ensimmäisen ensi-iltansa saa Emmi Tanskasen Hiltu ja Ragnar.

Teatterifestivaalit tarjoilevat myös yhden Suomen kantaesityksen, Laura Gustafssonin käsikirjoittaman Anomalian. Ohjaaja Sanja Laaniselle tarinaan tarttuminen ei ollut itsestäänselvyys. – Kyllä minua mietitytti, että nostaako tosielämän tragedioihin osittain pohjautuvan näytelmän esittäminen näitä tapauksia väärällä tavalla jalustalle, Laaninen muistelee. - Näytelmän ajankohtaisuus ja tarina kuitenkin kiehtoivat minua.

Yleisölle näytelmistä tutuin lienee Saapasjalkakissa. Ohjaaja Hanna Jauhiainen perustelee näytelmävalintaansa sillä, että lapsille on varsin vähän teatteritarjontaa. – Halusin tehdä sellaisen näytelmän lapsille, jossa on onnellinen loppu, Jauhiainen sanoo.

Muut nähtävät näytelmät ovat Saara Pesosen ohjaama, Reko Lundánin käsikirjoittama Tarpeettomia ihmisiä ja Saara Kauppisen ohjaama ja Jari Järvelän käsikirjoittama Ystäväni.

Kutakin näytelmää esitetään 3–4 kertaa. Näytelmiä esitetään Kokkolassa L-Studiolla ja Studioteatteri Reaktiossa.

Toimittajat ovat tervetulleita esityksiin ja järjestämme toimittajille mielellämme haastattelun, jossa ovat kaikki ohjaajat paikalla.Liitteenä on lyhyet kuvaukset kaikista näytelmistä esitysaikoineen.


Lisätietoja:

 

  • Projektipäällikkö Toni Kettukangas, toni.kettukangas@centria.fi, Puh. 040 808 5123
  • Viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, paula.erkkila@centria.fi, 044 725 0086

Liitetiedostot

Centria ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy ja rinnakkaistoiminimi Centria yrkeshögskola Ab. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuuri aloille.

 

Keskeiset tunnusluvut 2013

 

Koulutusohjelmia                                   15

Aloituspaikkoja 2013                              492

Opiskelijoita                                          2852

Tutkintoja 2012                                     528

Henkilöstömäärä                                   293

Kokonaistuotot 2012                              28 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs