Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Tampereen Vastavirta-klubi tarjoilee keskiviikkona 18.5. kello 21 suomalais-ugrilaista räppiä!

Suomi-Venäjä-Seura

Tampereen Vastavirta-klubi tarjoilee keskiviikkona 18.5. kello 21 suomalais-ugrilaista räppiä!

Tiedote.
Julkaistu: 11.05.2016 klo 14:43
Julkaisija: Suomi-Venäjä-Seura

TÄNÄ KEVÄÄNÄ SOI SUGRIRAP

Suomi-Venäjä-Seura tuotti vuonna 2010 suomalais-ugrilaisen rokkikiertueen, ja tänä keväänä on suomalais-ugrilaisen räpin vuoro! 

Venäjällä asuvat suomalais-ugrilaiset kansat taistelevat kieltensä ja kulttuuriensa olemassaolosta. Suomi-Venäjä-Seura haluaa tukea sellaista suomalais-ugrilaisten nuorten toimintaa, joka tähtää oman kielen ja kulttuurin vahvistamiseen. Räppi on nuorten kieli myös Venäjällä. 

Syksyllä 2015 Venäjän suomalais-ugrilaisilla alueilla julistettiin räppikisa, johon osallistui kymmenen räppäriä bändeineen. Näistä Suomeen valittiin kolme: Karjalainen Ondrei, komilainen Andrei sekä monipuolista folk-musiikkia ja räppiä esittävä naisryhmä OYME.

Räppärit kiertävät ympäri Suomea seuraavilla paikkakunnilla: Mikkeli, Kuopio, Iisalmi, Ii, Kemi, Jämsänkoski, Lahti, Tampere, Helsinki, Turku. Koulukeikoilla heitä pääsevät kuulemaan sadat suomalaisnuoret, ja joillakin paikkakunnilla pidetään kaikille avoimia konsertteja.

Keskiviikkona 18.5. Tampereella Vastavirta-klubilla on ainoa konsertti, jossa voi nähdä kaikki kolme räppäriporukkaa yhdessä! Sen lisäksi paikallista väriä iltamaan tuo Tampereen Nekalassa vaikuttava räppäri HANNIBAL!

Showtime on kello 21 ja liput 5e! Tervetuloa!

Petroskoissa asuva Andrei Gorškov eli Ondrei on karjalankielinen rap-artisti ja näyttelijä. Rap on kuulunut aunuksenkarjalaisen artistin elämään jo kymmenen vuotta, mutta varsinainen kiinnostus kotiseudun kieleen syntyi muutama vuosi sitten. Hän haluaa tuotannossaan osoittaa, että kieli elää ja voi hyvin, se kehittyy ja että rap toimii vaikka kaunokirjallisessa muodossa. Se ei ole olemassa vain kylissä tai kansanlauluissa, vaan elää nykyisessä yhteiskunnassa. Ondrei on nyt äänittämässä ensimmäistä karjalankielistä albumiaan, johon tekstejä on ollut tekemässä mm. muusikko Santtu Karhu. Toisin kuin kiertueen muut artistit, Ondrei on aiemmin kiertänyt ja esiintynyt ahkerasti Suomessa.https://www.youtube.com/watch?v=OGzuZv6o_QY

Ersän kielestä sielua tarkoittava OYME on vuodesta 2011 toiminut mordvalainen etnomusiikkia esittävä kokoonpano, jonka musiikillista genreä on soviteltu niin maailmanmusiikin, taiderockin kuin myös elektronisen folkin raameihin. Erilaiset tyylilajikokeilut ovat yhtyeen etnografinen ohjelmanuora, jonka tarkoituksena on herättää sekä sovittaa uudelleen mordvalaista tapakulttuuria. Keskiössä oleva elementti on kuitenkin perinteinen moniääninen naislaulanta. Ryhmä koostuu etnomusikologeista, jotka järjestävät musiikin lisäksi myös laajemmin suomalais-ugrilaiseen kulttuuriin liittyviä työpajoja. Vauhdikkaalla OYME-kollektiivilla on kansainvälistä mainetta monilta ulkomaalaisilta festivaaleilta niin Unkarista, Virosta kuin Ukrainastakin. Tämä on heidän ensivierailunsa Suomeen. https://www.youtube.com/watch?v=4xArP6ft--8

Andrei Epaneshnikov on 42-vuotias teatterinäyttelijä, joka tutustui räpin pariin sattumalta: erästä näytelmää varten hän sai käsiinsä kominkielisen tekstin, jota oli tarkoitus sovittaa muusikko Aleksandr Vetoshkinin musiikin tahtiin, mutta yllättäen näyttelijä alkoikin räpätä sitä. Epaneshnikovin neljän kappaleen rap-tuotanto perustuukin tuohon näytelmään nimeltä ”Vasjka-Vintiö”. Näyttelijä kertoo olevansa innoissaan Suomen-kiertueesta ja siitä, että pääsee nuorten pariin tekemään kulttuurivaihtoa suomalais-ugrilaisten kansojen kanssa!

Liitetiedostot

Suomi-Venäjä-Seura on Suomen ja Venäjän välillä kansalaisten ja kansalaisjärjestöjen yhteistyötä sekä kulttuuri-, ympäristö- ja taloudellisia suhteita rakentava järjestö.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs