Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Tampereen ja Münchenin ammattikorkeakoulujen yhteistyö syvenee strategiseen kumppanuuteen

Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampereen ja Münchenin ammattikorkeakoulujen yhteistyö syvenee strategiseen kumppanuuteen

Tiedote.
Julkaistu: 18.03.2013 klo 07:57
Julkaisija: Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampereen ammattikorkeakoulu on solminut strategisen kansainvälisen partnerisopimuksen saksalaisen Hochschule Münchenin kanssa. Sopimus on ensimmäinen laatuaan TAMKissa ja merkitsee yhteistyön syventämistä ja laajentamista sekä koulutuksessa että TKI-toiminnassa. Münchenin ammattikorkeakoulu on toiminnaltaan hyvin samankaltainen kuin TAMK, ja kumpikin ammattikorkeakoulu on omassa maassaan ns. kakkoskaupungin lippulaiva.

"Molemmat ovat vahvoja tekniikan ja liiketalouden kouluttajia, lisäksi kummassakin on sosiaalialan koulutusta. Myös kansainvälisen hanketoiminnan kehittäminen on yhteinen intressimme", sanoo vararehtori Marja Sutela, joka TAMKissa vastaa tutkintoon johtavasta koulutuksesta.

"Käytännössä strategiseen kumppanuuteen sisältyy toistemme käytäntöjen ja toimintamallien benchmarkkausta, asiantuntijuuden vaihtoa, yhteistyötä koulutuksessa, kehittämis- ja TKI-toiminnassa sekä myytävässä koulutuksessa. Nyt solmittu kumppanuussopimus vie yhteistyömme paljon syvemmälle tasolle ja laajemmalle kuin sitä on tähän saakka tehty."

Tampereen ja Münchenin ammattikorkeakoulujen välinen kumppanuussopimus allekirjoitettiin helmikuussa. Samassa yhteydessä tehtiin sopimus kaksoistutkinnoista liiketalouden koulutusohjelmien kesken. Jo nykyisin korkeakouluilla on kaksoistutkintosopimus paperitekniikassa. Kaksoistutkinto tarkoittaa sitä, että opiskelija voi suorittaa oman maansa AMK-tutkinnon rinnalla ulkomaisen tutkinnon, ja valmistuttuaan saa yhden sijasta kaksi tutkintotodistusta.

Vahvaa näyttöä kansainvälistymisestä

Kansainvälistyminen on yksi TAMKin strategian ydinteemoista. Myös opetus- ja kulttuuriministeriö on asettanut kansainvälistymisen suomalaisen korkeakoulusektorin yhteiseksi tavoitteeksi. TAMKin kansainväliseen yhteistyöverkostoon kuuluu 350 korkeakoulua 50 maassa eri puolilla maailmaa. Muutamat niistä kiinnostavat TAMKia erityisesti strategisena kumppanina.

Vuosittain TAMKista lähtee noin 400 opiskelijaa pitkään ulkomaan opiskeluvaihtoon ja toiset 400 lyhyille opintomatkoille. Vastaavasti TAMKiin tulee vuosittain noin 300 opiskelijaa pitkään opiskeluvaihtoon ja saman verran lyhyeen vaihtoon. Opettaja- ja henkilökuntavaihtoja TAMKista maailmalle toteutuu vuosittain noin 400 ja vastaava määrä muualta TAMKiin päin. Aktiivisuus kansainvälisissä vaihdoissa sekä intensiivikurssien järjestäjänä toi TAMKille Euroopan komission myöntämän Erasmus Success Story -tunnustuksen ainoana suomalaisena korkeakouluna vuonna 2010.


Lisätietoja:
Tampereen ammattikorkeakoulu, www.tamk.fi, viestinta@tamk.fi
- Markku Lahtinen, rehtori, p. 050 524 6525, markku.lahtinen@tamk.fi 
- Marja Sutela, vararehtori, tutkintoon johtava koulutus, p. 040 721 5204, marja.sutela@tamk.fi
- Kirsi Tolvanen, kansainvälisten palveluiden päällikkö, p. 040 837 3061, kirsi.tolvanen@tamk.fi


Kuvateksti:
Tampereen ja Münchenin ammattikorkeakoulujen johto allekirjoitti strategisen partnerisopimuksen Münchenissä helmikuussa 2013. Vasemmalta koulutusjohtaja Ari-Pekka Anttila (TAMK), kv-päällikkö Kirsi Tolvanen (TAMK), rehtori Prof. Dr. Michael Kortstock (MUAS), vararehtori Marja Sutela (TAMK), vararehtori Prof. Dr. Heinz Ziegler (MUAS), rehtori Markku Lahtinen (TAMK) sekä T&K-johtaja Perttu Heino (TAMK).

Liitetiedostot


Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK)
profiloituu monialaisena ja kansainvälisenä ammattikorkeakouluna, joka keskittyy toiminnoissaan – koulutuksessa ja TKI-toiminnassa – hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Työelämäkorkeakouluna TAMKin vaikutus näkyy erityisesti Pirkanmaalla. TAMK on yksi Suomen suurimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Se tarjoaa koulutusta yli 10 000 opiskelijalle seitsemällä koulutusalalla. Päätoimista henkilökuntaa on reilut 800. TAMK toimii Tampereen lisäksi Ikaalisissa, Mänttä-Vilppulassa ja Virroilla. www.tamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs