Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Tampereen ammattikorkeakoulun yt-neuvottelut päätökseen

Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampereen ammattikorkeakoulun yt-neuvottelut päätökseen

Tiedote.
Julkaistu: 02.04.2013 klo 15:07
Julkaisija: Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampereen ammattikorkeakoulun yhteistoimintaprosessi päättyi 2.4.2013 pidettyyn viimeiseen neuvotteluun. Yt-menettely aloitettiin helmikuun alussa, koska TAMK joutuu sopeuttamaan toimintojaan pienentyvään valtionosuusrahoitukseen ja vuonna 2012 päätettyyn toiminnan supistamiseen, keskittämiseen ja kehittämiseen.

Syksystä 2013 alkaen vuosittaisia aloituspaikkoja vähennettiin opetus- ja kulttuuriministeriön päätöksellä TAMKissa 115, ja samalla päätettiin luopua nuorisoasteen sisäänotoista Tampereen ulkopuolisissa toimipisteissä (Ikaalisissa, Mänttä-Vilppulassa ja Virroilla). Valmisteilla oleva ammattikorkeakoululainsäädännön uudistaminen ja rahoitusjärjestelmän muuttaminen edellyttävät kuitenkin lisää taloudellisia ja toiminnallisia ratkaisuja.

Yhteistoimintaneuvotteluissa valmistellut henkilömuutosvaikutukset ovat opetushenkilöstön osalta enintään 11 henkilön irtisanominen ja mahdolliset osa-aikaistamiset yhteensä maksimissaan 11 henkilötyövuoden verran. Muun henkilöstön osalta vaikutukset ovat enintään 15 henkilön irtisanominen. Henkilöstövähennykset toimeenpannaan ajanjaksolla 2013–2014.

"Kaikki vaihtoehtoiset toimenpiteet otetaan huomioon, jolloin henkilövähennystarve saattaa vielä pienentyä", rehtori Markku Lahtinen sanoo. "Koko ammattikorkeakoulukentässä on meneillään voimakas murros. TAMKissa olemme varautuneet tulevaisuuteen talouden osalta suunnitelmallisesti ja ennakoivasti, siksi henkilöstövähennyksetkin ovat maltillisia. Rakenteelliset ja toiminnalliset muutokset ovat välttämättömiä, jotta TAMK voi selviytyä voittajana näissä ammattikorkeakoulu-uudistuksissa.”

Tampereen ammattikorkeakoulussa opiskelee yli 10 000 opiskelijaa seitsemällä koulutusalalla. Päätoimista henkilöstöä vuoden 2012 lopussa oli 760, joista opetushenkilöstöä 414 ja muuta henkilöstöä (TKI-toiminta, tukipalvelut) 346.


Lisätiedot:
- henkilöstöjohtaja Merja Jortikka, p. 040 869 6100
- talousjohtaja Esa Lovén, p. 050 568 5333
(sähköpostit etunimi.sukunimi@tamk.fi)

Aiheesta aiemmin:
4.2.2013 TAMK aloittaa yt-menettelyn 

 


Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK)
profiloituu monialaisena ja kansainvälisenä ammattikorkeakouluna, joka keskittyy toiminnoissaan – koulutuksessa ja TKI-toiminnassa – hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Työelämäkorkeakouluna TAMKin vaikutus näkyy erityisesti Pirkanmaalla. TAMK on yksi Suomen suurimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Se tarjoaa koulutusta yli 10 000 opiskelijalle seitsemällä koulutusalalla. Päätoimista henkilökuntaa on reilut 800. TAMK toimii Tampereen lisäksi Ikaalisissa, Mänttä-Vilppulassa ja Virroilla. www.tamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs