Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Tampereen ammattikorkeakoulun tietotekniikkalaiset edelläkävijöinä - Opiskelijoiden työosuuskunta motivoi monipuolisesti

Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampereen ammattikorkeakoulun tietotekniikkalaiset edelläkävijöinä - Opiskelijoiden työosuuskunta motivoi monipuolisesti

Tiedote.
Julkaistu: 16.12.2013 klo 14:33
Julkaisija: Tampereen ammattikorkeakoulu

Tietotekniikan Tki-osuuskunta Verstas on vuonna 2011 perustettu Tampereen ammattikorkeakoulun tietotekniikan opiskelijoiden työosuuskunta. Tämä on saanut toimiaikanaan alan yrityksistä yli 70 toimeksiantoa, ja kukin tilattu työ on nivottu osaksi tietyn opiskelijan tietotekniikan opintoja. Näin on saatu aikaan erinomainen, tietotekniikan opiskelijaa ja työnantajaa motivoiva tapa tehdä yhteistyötä – opintoja ja palkkatöitä.

PK-yritykset ovat tilanneet Tki-Verstas-osuuskunnalta alihankintana erikokoisia projektitöitä, esimerkiksi pariksi kuukaudeksi. Yritys on valinnut työntekijän useasta opiskelijaehdokkaasta, ja osuuskunta on maksanut palkan. Näin yritys on saanut lyhyelle projektille joustavasti työntekijän, ja osapuolet ovat voineet tutustua toisiinsa tavallaan pitemmällä koeajalla.

Opiskelijalle osuuskuntatyö voi olla äärimmäisen tärkeä, ehkä ensimmäinen työpaikka. Hän saa lisää toimeentuloa, hän alkaa luottaa osaamiseensa ja saa työnteosta opintopisteitä: harjoittelusta, projektityöstä sekä opinnäytetyöstä. Enimmillään opiskelija voi saada vuoden työskentelystä 60 opintopistettä. Kahden vuoden aikana osuuskuntatoiminnan edesauttamana on vakituiseen työsuhteeseen päässyt peräti 10 valmistunutta opiskelijaa.

Osuuskunnalla on noin 50 opiskelijaa työntekijänä tietotekniikan 300 opiskelijasta ja kymmenisen yritystä vakioasiakkaana; myös TAMKin innovaatiotoiminnan kautta on tullut useita demolaite- ja teknisiä selvitystehtäviä. Useat työharjoittelut ovat johtaneet jatkotyöhön, ja kulloinkin opiskelijatyöntekijän rinnalle on pyritty sopimaan palkatta kokemattomampi harjoittelija. Näin yhä useammalle on kertynyt kokemusta yrityselämästä ja kykyä ja uskallusta hakeutua edelleen vaativampiin työtehtäviin.

PK-yritykselle osuuskuntatyö on turvallista, suoraa rekrytointia helpompi tapa. TAMKin henkilöstö tuntee eri opiskelijoiden erilaiset vahvuudet; täten henkilöstö osaa ohjata kulloinkin sopivimmat opiskelijaehdokkaat tarjolle yritykselle. Henkilöstö myös kytkee kunkin yrityksen toimeksiannon osaksi työnantajan valitseman opiskelijan opintoja.

Osuuskunta Tki-Verstas toimii vuokratiloissa TAMKissa. Se on saanut lahjoituksina mittalaitteita, ja se on hankkinut kattavan komponenttivalikoiman elektroniikkajärjestelmien valmistukseen. Esimerkiksi patentti-ideoiden havainnollistamiseksi osuuskunnan opiskelijat ovat tehneet laitteita, ja opiskelijoillakin on patentteja ja eurooppalaisia patenttihakemuksia.

Tki-Verstas alkaa ensi vuonna järjestää kerhoja alan tunnettuuden lisäämiseksi: aluksi elektroniikkakerho nuorille, GSM-puhelinkerho ja ohjelmointikerho. Kerhojen vetäjiksi tulevat tietotekniikan 3:nnen ja 4:nnen vuoden opiskelijat.

Lisätietoja: http://www.tki-verstas.fi

- hallituksen puheenjohtaja Vihtori Lehtonen,  Tki-Verstas Osuuskunta, p. 040 528 1184             
- toimitusjohtaja  Kimmo Saarela, Trelab Oy, p. 050 596 7916,  kimmo.saarela (at)trelab.fi         
- koulutuspäällikkö Ari Rantala, Tampereen ammattikorkeakoulu, p. 040 726 1284, ari.rantala (at)tamk.fi
- innovaatioasiamies Markku Oikarainen, Tampereen ammattikorkeakoulu, p. 040 826 7615, markku.oikarainen (at)tamk.fi

Kuvateksti: Opiskelijoiden osuuskuntatyö on tuttua TAMKin koulutuspäällikölle Ari Rantalalle (vas.) ja Trelab Oy:n toimitusjohtajalle Kimmo Saarelalle.

Teksti ja kuva:Kalle Heiska, www.tiedetoimittaja.com

 

Liitetiedostot

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) profiloituu monialaisena ja kansainvälisenä ammattikorkeakouluna, joka keskittyy toiminnoissaan – koulutuksessa ja TKI-toiminnassa – hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Työelämäkorkeakouluna TAMKin vaikutus näkyy erityisesti Pirkanmaalla. TAMK on yksi Suomen suurimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Se tarjoaa koulutusta yli 10 000 opiskelijalle seitsemällä koulutusalalla. Päätoimista henkilökuntaa on reilut 800. TAMK toimii Tampereen lisäksi Ikaalisissa, Mänttä-Vilppulassa ja Virroilla. www.tamk.fi
 

 

 
 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs