Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Tampereen ammattikorkeakoulu aloittaa yt-menettelyn

Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampereen ammattikorkeakoulu aloittaa yt-menettelyn

Tiedote.
Julkaistu: 04.02.2013 klo 16:47
Julkaisija: Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampereen ammattikorkeakoulu aloittaa yt-menettelyn, uusi rahoitusmalli haastaa kehittämään toimintatapoja

Tampereen ammattikorkeakoulu aloittaa yhteistoimintamenettelyn, jonka tavoitteena on löytää uusia keinoja vastata valtion ammattikorkeakouluille kohdistamiin säästötavoitteisiin. Opetus- ja kulttuuriministeriön tekemän 115 aloituspaikan vähennyksen lisäksi tarvitaan TAMKissa lisää rakenteellisia ja toiminnallisia ratkaisuja kustannusten vähentämiseksi. Ammattikorkeakoulujen kokonaisrahoitus vähenee noin 15 prosenttia vuoteen 2015 mennessä (verrattuna vuoden 2012 yksikköhintarahoitukseen).

Vuoden 2013 toimintasuunnitelmassaan TAMK on jo aloittanut toiminnan kehittämisen ja sopeuttamisen pienevään yksikköhintarahoitukseen. Uusien tarvittavien ratkaisuvaihtoehtojen löytämiseksi ja arvioimiseksi TAMKin johto on päättänyt aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, jonka piirissä on koko henkilöstö. Helmikuun 18. päivänä alkavan yt-menettelyn vaikutusten arvioidaan olevan maksimissaan 40 henkilötyövuotta, mikä tarpeen mukaisesti toteutetaan osa-aikaistamisina tai irtisanomisina ajanjaksolla 2013–2014. Henkilöstökulujen lisäksi tarkastellaan TAMKin muita kulueriä ja pyritään niissä pysyvään kustannusten vähentämiseen.

"Ammattikorkeakoululain ja rahoitusmallin uudistukset haastavat meitä kehittämään toimintaamme. Muuttuvassa tilanteessakin teemme kaikkemme, että koulutuksen laatu, TKI-toiminta ja aluevaikuttavuus pysyvät hyvällä tasolla ja että toimintamme kehittyy työelämän tarpeiden mukaan", sanoo rehtori Markku Lahtinen.


Lisätietoja:
Tampereen ammattikorkeakoulun rehtori Markku Lahtinen, p. 050 524 6525, markku.lahtinen@tamk.fi

 

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) profiloituu monialaisena ja kansainvälisenä ammattikorkeakouluna, joka keskittyy toiminnoissaan – koulutuksessa ja TKI-toiminnassa – hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Työelämäkorkeakouluna TAMKin vaikutus näkyy erityisesti Pirkanmaalla. TAMK on yksi Suomen suurimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Se tarjoaa koulutusta yli 10 000 opiskelijalle seitsemällä koulutusalalla. Päätoimista henkilökuntaa on reilut 800. TAMK toimii Tampereen lisäksi Ikaalisissa, Mänttä-Vilppulassa ja Virroilla. www.tamk.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs