Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Taitaja2015 kokosi ammatillisen koulutuksen toimijat ja yritysedustajat

Taitaja2015

Taitaja2015 kokosi ammatillisen koulutuksen toimijat ja yritysedustajat

Tiedote.
Julkaistu: 04.09.2014 klo 10:47
Julkaisija: Taitaja2015

Taitaja2015 kokosi ammatillisen koulutuksen toimijat ja yritysedustajat Messukeskukseen


Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa 3. syyskuuta järjestetty Taitaja2015-lajiohjausryhmäpäivä kokosi yhteen 350 ammatillisen koulutuksen, opetushallinnon ja työelämän edustajaa.

Lajiohjausryhmäpäivässä hiottiin 45:n eri kilpailulajin semifinaalitehtäviä ja niiden arviointia vastaamaan tämän päivän vaativan työelämän tarpeita. Kunkin kilpailulajin arvovaltainen ohjausryhmä koostuu Taitaja2015 laji- ja varavastaavasta (ko. ammattialojen opettajia), edellisten ja tulevien Taitaja-kilpailuiden lajivastaavista, yrityselämän, työntekijöiden ja työnantajien edustajista, kahdesta kansainvälisen kilpailutoiminnan asiantuntijasta sekä Opetushallinnon edustajasta.

”Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa pidetty ensimmäinen lajiohjausryhmäpäivä kokosi kerralla saman pöydän ääreen ammatillisten oppilaitosten, työelämän ja Opetushallituksen edustajat, mikä on tänä päivänä harvinaisempaa. Vaikka yhteisenä missiona onkin kilpailulajin kehittäminen, työelämävastaavuus ja semifinaalitehtävästä päättäminen vaihtavat osapuolet samalla myös muuta arvokasta tietoa ammatillisen opetustyön kehittämiseen”, kertoo Taitaja2015-kilpailujohtaja Jarmo Linkosaari. 

Taitajan merkitys koko ammatilliselle koulutukselle on koulutuksen kehittämisessä, sen laadun varmistamisessa ja ammatillisen koulutuksen arvostuksen parantamisessa. Hallituksen tavoite on, että suomalaiset ovat maailman osaavin kansa vuonna 2020.

”Kyseessä ei ole pelkästään Taitaja2015-kilpailun kilpailulajien kehittäminen vaan myös ammatillisen koulutuksen. Kaikilla halukkailla ammattiopiskelijoilla ympäri Suomen on mahdollisuus osallistua oman koulutusalansa Taitaja-semifinaaleihin, joita pidetään tammi-helmikuussa 2015 ympäri Suomea. Lisäksi ammatilliset opettajat voivat vapaasti hyödyntää aikaisempien vuosien semifinaalitehtäviä omassa opetuksessaan. Turussakin mietittyjä semifinaalitehtäviä voidaan myös jatkossa valtakunnallisesti hyödyntää monin tavoin”, jatkaa Taitaja2015-ohjausryhmän puheenjohtaja ja Turun ammatti-instituutin tulosaluejohtaja Hannu Immonen.

Lajiohjausryhmien työ jatkuu vielä toisena lajiohjausryhmäpäivänä 27.11.2014. Silloin vuorossa on Taitaja2015-finaalitehtävien suunnittelu ja arviointikriteerien määrittely.


Lisätietoja:
Jarmo Linkosaari Taitaja2015-kilpailujohtaja
puh. 050 518 5811, sähköposti: jarmo.linkosaari@turku.fi

Liitetiedostot

 

Taitaja2015-tapahtuma, valtakunnallinen ammattitaidon SM-kilpailu, TaitajaPLUS sekä Taitaja9, pidetään 5.–7.5.2015 Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa sekä HK Areenalla. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Skills Finland ry, Turun ammatti-instituutti, Axxell Utbildning Ab, Bovallius-ammattiopisto, Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä, Peimarin koulutuskuntayhtymä, Salon seudun koulutuskuntayhtymä, Raision seudun koulutuskuntayhtymä ja Turun Ammattiopistosäätiö.

Lisätietoja: www.taitaja2015.fi. Katso myös Facebook (Taitaja) sekä Instagram, Twitter ja YouTube (Taitaja2015).

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs