Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Taideakatemian opiskelijan elokuva voitti festivaalin Kanadassa

Turun ammattikorkeakoulu

Taideakatemian opiskelijan elokuva voitti festivaalin Kanadassa

Tiedote.
Julkaistu: 18.02.2014 klo 12:19
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun AMK:n Taideakatemian elokuvaopiskelija Iina Hännisen käsikirjoittama ja ohjaama lyhytfiktio Maria palkittiin Calgaryssä Kanadassa kansainvälisillä Picture this... film festival -elokuvafestivaaleilla parhaana 1030min lyhytfiktiona ja Festivaalin parhaana elokuvana. Festivaali ja festivaaligaala järjestettiin 10.–12.2.

Picture This...Film Festivalilla opiskelija- ja indietuotannot kilpailevat samoissa sarjoissa ammattituotantojen kanssa, ja siksi Maria-elokuvan menestys festivaaleilla onkin merkittävä. Kanadalainen tuomaristo kehui muun muassa elokuvan vahvaa tarinaa ja kaunista visuaalista maailmaa.

Vuonna 2001 perustettu Picture this… film festival on sekä kilpailu- että näytösfestivaali, jonka ohjelmisto koostuu erityisryhmien elokuvista. Festivaalin yhtenä tarkoituksena on lisätä tietoutta erityisryhmistä.  Elokuvat kilpailevat viidessä sarjassa: animaatio, dokumentti, draama, koulutus ja performanssi sekä esimerkiksi elokuvan keston mukaan määritellyissä alasarjoissa. Tänä vuonna festivaalin ja gaalan sponsorina toimi Kanadalainen Shaw-tuotantoyhtiö, joka myös televisioi gaalan.

15 minuutin mittainen lyhytfiktio Maria sai ensi-iltansa Helmikuussa 2013. Elokuva on Taideakatemian elokuvaopiskelijoiden ja mediatuotannon opiskelijoiden yhteistuotanto ja kuului elokuvan 3. vuosikurssin pakollisiin opintoihin. Iina Hänniselle Maria on sekä esikoiskäsikirjoitus että esikoisohjaus.

Elokuva kertoo Maria-nimisen alzheimeria sairastavan naisen tarinan tämän eläessä yhä uudestaan nuoruutensa kauhunhetkeä: iltapäivää, jona hänen poikansa, Nikolas, katosi metsään. Elokuva pyrkii näyttämään yhden version siitä, millaisena alzheimeria sairastavan ihmisen todellisuus saattaa näyttäytyä. Lisäksi elokuva on kommentti omaishoitajien huonoon asemaan Suomessa: Apua tarvitsevat sijoitetaan herkästi kalliiseen laitoshoitoon, vaikka omaishoitajien tukea lisäämällä saavutettaisiin suuria säästöjä ja potilaille parempi elämänlaatu.

Aiemmin Mariaa on esitetty mm. Helsingin lyhytelokuvafestivaaleilla sekä Skotlannissa ja Texasissa. Elokuvaa tähdittää New Yorkissa elokuvanäyttelemistä opiskellut Jenny Rostain. Rooleissa nähdään myös pitkän uran teattereissa tehneet Janina Berman, Bror Österlund, sekä lapsiroolissa 10-vuotias Arne Linna, joka nuoresta iästään huolimatta on ehtinyt näytellä mm. Turun Kaupunginteatterin Kirsikkapuistossa. Sivurooleissa säteilevät Salatuissa elämissäkin vieraillut Stella Storberg sekä indie-ohjaaja Niko Kostet.

Turun AMK:n Taideakatemian opiskelijaelokuvia tehdään usein talkoovoimin ja suurilta osin paikallisten yritysten avustamina.

Lisätietoja antavat:

Iina Hänninen
040 741 9905
hanninen.iina@gmail.com

lehtori Outi Hyytinen
050 598 5269
outi.hyytinen@turkuamk.fi

Liitteenä kuvia:

1. ohjaaja/käsikirjoittaja Iina Hänninen ja lavastaja/Art Director Pauliina Talikka palkintogaalassa

2. Jenny Rostain, kuva Maria Kiraly

3. Arne Linna, kuva Maria Kiraly

4. Jenny Rostain

Picture this… film festivalin sivut: http://www.ptff.org/ptff_main/

Liitetiedostot

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 750 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs