Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » SYL: Katseet tulevaisuuden yliopistoon / Blickarna mot framtidens universitet

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry

SYL: Katseet tulevaisuuden yliopistoon / Blickarna mot framtidens universitet

Tiedote.
Julkaistu: 11.10.2013 klo 16:35
Julkaisija: Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry

Tiedote 11.10.2013
Vapaa julkaistavaksi (Pressmeddelande finns på svenska nedan.)

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry kääntää katseen eteenpäin ja haastaa myös muut pohtimaan sitä, miltä tulevaisuuden yliopisto näyttää, tuntuu ja kuulostaa. Tavoitteena on sekä omien että ulkopuolisten asiantuntijoiden ja opiskelijoiden voimin synnyttää uusia ajatuksia esimerkiksi siitä, millaista opetus ja opiskelu on tulevaisuudessa.

“Yliopisto instituutiona kaipaa silloin tällöin ravistelua, onhan kyseessä korkeinta tietoa, tutkimusta ja osaamista tuottava laitos. Sellainen järjestelmä ei voi olla muuttumaton, vaan sen tulee pysyä mukana kehityksessä ja trendeissäkin. On selvää, että kaikkea ei voi tai ole järkevää muuttaa kerralla. Tavoitteenamme on kuitenkin edetä vakain askelin kohti sellaista tulevaisuuden yliopistoa, jossa opiskelu on monimuotoista ja -puolista, ja jossa opiskelijat eivät ole pelkästään tiedon vastaanottajia, vaan aidosti aktiivisia ja yhdenvertaisia jäseniä yliopistoyhteisössä”, SYL:n puheenjohtaja Marina Lampinen sanoo.

Ajatuksia ja pohdintaa yliopiston tulevaisuudesta julkaistaan Tulevaisuuden yliopisto -blogissa syksyn aikana. Ensimmäiset kirjoitukset julkaistaan pe 11. lokakuuta. Kirjoittajina on laaja joukko henkilöitä niin yliopistoyhteisön sisältä kuin työmarkkinajärjestöistä ja poliittisilta tahoilta. Asiantuntijoiden ja visionäärien kirjoituksissa käsitellään laajempia ilmiöitä, jotka vaikuttavat tulevaisuuden yliopistoon sekä visioidaan useita aihealueita, kuten tulevaisuuden oppimista ja opetusta.

”Tämä on kutsu tulla keskustelemaan tulevaisuuden yliopistosta. Kuka tahansa voi kommentoida blogikirjoituksia, mutta mikäli sanottavaa riittää enemmänkin, niin myös oman blogauksen voi päästä julkaisemaan. Yhteisöllinen pohdinta tuo projektiimme moninkertaisesti enemmän ajatuksia ja ideoita kuin jos koettaisimme pelkästään omilla resursseillamme saada aikaiseksi”, hallituksen jäsen Aino-Kaisa Manninen kertoo.

Lisätietoja:

Hallituksen jäsen Aino-Kaisa Manninen, p. 044 906 5006, etunimi.sukunimi@syl.fi
Blogi: tulevaisuudenyliopisto.fi
Facebook-sivu: facebook.com/uni2030
Twitter ja Facebook: aihetunnus #Uni2030

-----
Pressmeddelande 11.10.2013
Fri för publicering

FSF: Blickarna mot framtidens universitet

Finlands studentkårers förbunds (FSF) rf riktar blicken mot framtiden och utmanar även andra till att reflektera över hur framtidens universitet kommer att se ut, kännas och låta. Vårt mål är att i samarbete med våra egna och externa sakkunniga samt de studerande skapa nya tankar till exempel om hur undervisning och studier kommer att se ut i framtiden.

“Universitetet som institution måste ruskas om då och då, i sista hand talar vi ju om institutionen som skapar den högsta kunskapen, forskningen och kompetensen i vårt samhälle. Ett sådant system kan inte stå stilla utan måste hänga med i utvecklingen och även följa trender. Klart är att det varken går eller lönar sig att ändra allt på en gång. Vårt mål är dock att med målmedvetna steg gå mot ett sådant framtida universitetssystem där studierna är mångformiga och -facetterade och där studenterna inte är bara mottagare av information utan genuint aktiva och jämställda medlemmar av universitetsgemenskapen”, säger FSF:s ordförande Marina Lampinen.

Under hösten kommer vi att publicera tankar om och reflektioner över framtidens universitet i bloggen Framtidens universitet. Det första inläggen publiceras den 11 oktober. Inläggen skrivs av en omfattande grupp personer från såväl universitetsgemenskapen som från arbetsmarknadsorganisationer och politiska instanser. Experternas och visionärernas inlägg går ut på att granska sådana mera övergripande fenomen som påverkar framtidens universitet och visionera kring diverse ämnesområden, såsom t.ex. framtidens lärande och undervisning.

”Det här är en inbjudan till diskussion om framtidens universitet. Vem som helst kan kommentera blogginläggen, men ifall det känns att man har mera att säga kan man också be om att skriva ett eget inlägg. Socialt tankeutbyte ger projektet mångfaldigt fler tankar och idéer än om vi försökte skapa diskussion med enbart våra egna resurser”, berättar styrelsemedlem Aino-Kaisa Manninen.

Mera information:

Styrelsemedlem Aino-Kaisa Manninen, tfn 044 906 5006, förnamn.efternamn@syl.fi
Bloggen: tulevaisuudenyliopisto.fi
Facebook-sida: facebook.com/uni2030
Twitter och Facebook: hashtag #Uni2030Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry on opiskelijajärjestö, joka edustaa noin 135 000 perus- ja jatkotutkinto-opiskelijaa.

SYL valvoo opiskelijan etua valtakunnan tasolla opiskelijaa koskevissa asioissa. SYL:n ydinosaamisalueita ovat koulutuspolitiikka, sosiaalipolitiikka ja kansainväliset asiat. Lisäksi SYL:ssä paneudutaan työelämään, tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen, ympäristöön ja kehitysyhteistyöhön liittyviin kysymyksiin.

www.syl.fi
www.facebook.com/SYL.FIN

www.twitter.com/SYL_FIN

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs