Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Syksyn yhteishaussa tarjolla yli 170 opiskelupaikkaa SeAMKissa

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Syksyn yhteishaussa tarjolla yli 170 opiskelupaikkaa SeAMKissa

Tiedote.
Julkaistu: 01.09.2014 klo 12:15
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Korkeakoulujen valtakunnallinen yhteishaku käynnistyy maanantaina 8.9.2014. Seinjoen ammattikorkeakoulussa on tänä syksynä tarjolla yhteensä yli 170 opiskelupaikkaa yhdeksässä eri tutkinto-ohjelmassa.

Seinäjoen lisäksi opiskelemaan voi hakea Alavudelle, jossa käynnistyy tammikuussa pk-yrittäjyyteen painottuva tradenomikoulutus. Vastaavia koulutuksia on aiemmin toteutettu maakuntakorkeakouluyhteistyönä myös Kauhajoella, Kauhavalla, Kurikassa ja Ähtärissä.

– Koulutus toteutuu iltaisin ja viikonloppuisin, joten se on mahdollista suorittaa työn ohessa, kertoo yksikön johtaja Kari Ristimäki SeAMK Liiketoiminta ja kulttuurista.

Lisäksi tradenomiksi voi opiskella kirjasto- ja tietopalvelujen suuntautumisvaihtoehdossa. Monimuotototeutuksena käynnistyvät niin ikään agrologi-, insinööri- (bio- ja elintarviketekniikka), restonomi- ja sosionomiopinnot. Päiväopintoja on puolestaan tarjolla sosiaali- ja terveysalalla. Tammikuussa alkaviin sairaanhoitaja-, sosionomi- ja terveydenhoitajakoulutuksiin otetaan yhteensä 70 uutta opiskelijaa.

 

Hakujärjestelmä uudistuu

Seinäjoen ammattikorkeakoulun opintoasiainpäällikkö Hanna-Mari Rintala kertoo, että hakujärjestelmään on tulossa tänä syksynä muutoksia. Ensimmäistä kertaa yhteishaku on kaikkien korkeakoulujen yhteinen. Samalla vanha, tuttu hakuosoite muuttuu. Myös ammattikorkeakouluihin haetaan jatkossa Opintopolku.fi-palvelun kautta.

Hakijan kannalta kenties suurin muutos on sitova hakutoivejärjestys. Kerralla voi hakea kolmeen ammattikorkeakoulun ja kolmeen yliopiston hakukohteeseen. Hakuvaiheessa kohteet on laitettava järjestykseen sen mukaan, mitä opiskelupaikkaa ensisijaisesti haluaa tavoitella.

Valtakunnallisesti on keskusteltu mahdollisista kiintiöistä, joilla pyrittäisiin helpottamaan ensimmäistä korkeakoulupaikkaansa hakevien sisäänpääsyä.

– Tämän syksyn yhteishaussa korkeakoulut ovat voineet ensimmäistä kertaa varata osan opiskelupaikoista hakijoille, joilla ei ole aiempaa korkeakoulututkintoa. SeAMKissa tällaisia kiintiöitä ei kuitenkaan ole otettu käyttöön, Hanna-Mari Rintala kertoo.

Korkeakoulujen syksyn 2014 yhteishaku jatkuu 22.9. saakka. Lisätietoa hakemisesta ja hakukohteista saa korkeakoulujen hakija- ja opiskelijapalveluista sekä Opintopolku.fi-portaalista.

 

Lisätietoja:
Opintoasiainpäällikkö Hanna-Mari Rintala, Seinäjoen ammattikorkeakoulu
p. 040 830 2144; hanna-mari.rintala@seamk.fi

http://www.seamk.fi/fi/Koulutus/Hakeminen/Syksyn-yhteishaku-8-2292014

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon lähes 30 tutkinto-ohjelmassa. Näistä kolme on englanninkielistä. Lisäksi SeAMKilla on useita kansainvälisiä kaksoistutkinto-ohjelmia.

SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on vahvasti mukana sekä alueellisessa, valtakunnallisessa että kansainvälisessä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotyössä. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs