Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Syksyn yhteishaussa Mamkin hakijamäärä kasvoi

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Syksyn yhteishaussa Mamkin hakijamäärä kasvoi

Tiedote.
Julkaistu: 02.10.2013 klo 15:42
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Ammattikorkeakoulujen syksyn yhteishaussa Mamkin hakijamäärä nousi 9,5 % nuorten tutkintoon johtavan koulutuksen osalta. Valtakunnallisesti muissa ammattikorkeakouluissa nuorten hakijamäärä laski 1,6 %. Ensisijaisia hakijoita oli tänä vuonna Mamkiin 658, vastaava luku viime syksynä oli 601. Yhteensä nuorten koulutukseen oli 1567 hakijaa tänä syksynä.

Eniten hakijoita kiinnosti Savonlinnassa järjestettävä fysioterapian koulutus, johon haki 6 ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohti. Seuraavaksi parhaiten vetivät Mikkelissä järjestettävät kansalaistoiminnan ja nuorisotyön koulutus sekä terveydenhoitotyön koulutus. Yhteensä nuorten koulutuksessa oli haussa 198 aloituspaikkaa, seitsemässä eri koulutusohjelmassa.

Aikuiskoulutus veti myös hyvin

Aikuiskoulutuksen ja ylempien amk-tutkintojen osalta oli myös hyvin hakijoita. Aikuiskoulutuksessa ensisijaisten hakijoiden määrä yhtä aloituspaikkaa kohti oli tänä vuonna 4,15, vastaava luku viime vuonna oli 3,35.

Ylempään amk-tutkintoon johtavaa koulutusta oli tarjolla yhden koulutusohjelman verran. Sähköisen asioinnin ja arkistoinnin koulutukseen tuli edelliseen hakuun verrattuna peräti 51 % enemmän hakijoita. Koulutukseen pyrkii nyt 71 ensisijaista hakijaa.

Syksyn yhteishaun valintakoekutsut postitetaan viikolla 42 ja valintojen tulokset ilmoitetaan viimeistään 26.11.2013. Opinnot alkavat tammikuussa 2014.

 

Lisätietoja:

rehtori Heikki Saastamoinen, puh. 050 312 5151

hakutoimiston suunnittelija Riitta Heikkilä, puh. 040 585 6610

 

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs