Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Syksyn yhteishaku:hoitotyö kiinnostaa aikuisia

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Syksyn yhteishaku:hoitotyö kiinnostaa aikuisia

Tiedote.
Julkaistu: 02.10.2013 klo 16:00
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa  oli tämän syksyn yhteishaussa tarjolla hoitotyötä ja logistiikkaa yhteensä 115 aloituspaikan verran.

Kärkeen meni aikuisten hoitotyö, viime vuonna hakijoita oli 165, tänä syksynä 188. Tasaisesti kasvavaa suosiota selittänee se, että tietoisuus opinnoista, joissa koulutus ja työelämä yhdistetään sujuvasti, on lisääntynyt.

– Tämä on nyt kuudes haku aikuiskoulutuksena toteutettavaan sairaanhoitajakoulutukseen omana ryhmänään, terveysalan koulutuspäällikkö Pirkko Hautala kertoo.

Hakijoita oli runsaasti aloituspaikkoihin nähden.  Nuorten puolella logistiikkaa tavoitteli 191 nuorta ja hoitotyötä yhteensä 531 nuorta. Logistiikka oli tekniikan ja liikenteen alalla valtakunnan ykkönen.

Tammikuussa alkavat opininnot tarjoavat hoitotyön aloittaville nuorille uudenlaisen oppimismetodin. Opiskelijoista muodostetaan lukukauden alussa tiimejä, jotka toimivat itseohjautuvasti erilaisissa oppimistilanteissa. Opinnot tehdään sekä moniammatillisissa että oman koulutusammatin tiimeissä. Uudistuksen ohessa perinteinen opettajan rooli muuttui valmentajaksi. Vastaavaa mallia ei Suomen ammattikorkeakouluissa sosiaali- ja terveysalalla ole aikaisemmin kokeiltu.

Opinnot alkavat tammikuussa 2014. Valintojen tulokset ilmoitetaan kirjeitse aikaisintaan 22.11. Koulutukseen valittujen on varmistettava opiskelijapaikan vastaanottaminen syksyn 2013 valinnoissa viimeistään 10.12. Klo 16.15.

Englanninkielisten AMK-tutkintojen  yhteishaku ja ammatillisen opettajakorkeakoulun haku alkaa 7.1.2014 ja  kevään nuorten, aikuisten ja ylempien AMK-tutkintojen  3.3.2014.

Lisätietoja:
Raisa Sarén, opintosihteeri, 0400 398576, hakutoimisto@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 8011
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs