Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Syksyn yhteishaku 2013: sosiaaliala ja hoitotyö kiinnostivat eniten

Tampereen ammattikorkeakoulu

Syksyn yhteishaku 2013: sosiaaliala ja hoitotyö kiinnostivat eniten

Tiedote.
Julkaistu: 03.10.2013 klo 14:36
Julkaisija: Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampereen ammattikorkeakoulussa oli tämän syksyn yhteishaussa haettavana 256 opiskelupaikkaa. Kiinnostavin koulutusohjelma oli sosiaalityö.

Aikuiskoulutuksessa eniten hakijoita oli sosiaalialan koulutukseen. Ensisijaisia hakijoita oli 310, eli yli 15 hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohti. Aloituspaikkoja sosiaalialan koulutuksessa on 30.

Hoitotyön koulutus kiinnosti myös, vaikka viime vuoteen verrattuna hakijamäärä jonkin verran laski. Sairaanhoitajakoulutuksiin ensisijaisia hakijoita oli kaikkiaan lähes 900. Sairaanhoitajakoulukseen oli haettavana 110 opiskelupaikkaa, joista 30 on suunnattu aikuisopiskelijoille.

Rakennustekniikan aikuiskoulutuksen infrarakentamiseen suuntautuvaan koulutukseen oli ensisijaisia hakijoita 153 eli yhtä aloituspaikkaa kohti noin 5 hakijaa. Aloituspaikkoja rakennustekniikassa on 30.

Hyvinvointiteknologian hakijamäärät nousivat eniten

Eniten opiskelupaikkoja, 96, oli haettavana ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavissa koulutusohjelmissa. Tammikuussa 2014 YAMK-tutkintoa voi opiskella automaatioteknologian, hyvinvointiteknologian, mediatuottamisen sekä yrittäjyyden ja liiketoimintaosaamisen koulutusohjelmissa. Suosituin ylemmistä AMK-koulutusohjelmista oli viime vuoden tavoin yrittäjyyden ja liiketoimintaosaamisen koulutusohjelma. Hakijamäärä kasvoi eniten viime vuoteen verrattuna hyvinvointiteknologian koulutusohjelmassa. Ensisijaisia hakijoita ylempään AMK-tutkintoon johtaviin koulutusohjelmiin oli kaikkiaan 215.

Ylempi AMK-tutkinto on ollut mukana ammattikorkeakoulujen koulutusvaihtoehtona kymmenen vuotta. Se on tarkoitettu vähintään kolmen vuoden työkokemuksen omaavalle alemman korkeakoulututkinnon suorittaneelle. Huolimatta siitä, että tutkintoa arvostetaan työelämässä, se ei ole kuitenkaan vielä niin tunnettu kuin yliopistojen maisteritutkinto tai ammattikorkeakoulututkinto. Ylemmän AMK-tutkinnon opiskelu tapahtuu työn ohessa.

Syksyn yhteishaku päättyi 1.10.2013. Yhteishaun valinnan tulokset julkaistaan viimeistään 26.11.2013. Opinnot alkavat tammikuussa 2014.

Lisätietoja:
hakutoimisto(at)tamk.fi, p. 03 245 2395, 245 2399

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) profiloituu monialaisena ja kansainvälisenä ammattikorkeakouluna, joka keskittyy toiminnoissaan – koulutuksessa ja TKI-toiminnassa – hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Työelämäkorkeakouluna TAMKin vaikutus näkyy erityisesti Pirkanmaalla. TAMK on yksi Suomen suurimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Se tarjoaa koulutusta yli 10 000 opiskelijalle seitsemällä koulutusalalla. Päätoimista henkilökuntaa on reilut 800. TAMK toimii Tampereen lisäksi Ikaalisissa, Mänttä-Vilppulassa ja Virroilla. www.tamk.fi
 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs