Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Syksyn haku alkaa 22.9. – Salpauksessa tarjolla 101 opiskelupaikkaa

Koulutuskeskus Salpaus

Syksyn haku alkaa 22.9. – Salpauksessa tarjolla 101 opiskelupaikkaa

Tiedote.
Julkaistu: 21.09.2015 klo 08:34
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Haku tammikuussa 2016 alkavaan ammatilliseen peruskoulutukseen järjestetään 22.9.–1.10. Koulutuskeskus Salpauksessa on haettavana opiskelupaikkoja lähihoitajan, varastonhoitajan ja media-assistentin koulutuksiin.

Koulutukset ovat sekä yhteis- että erillishaussa. Yhteishaku on suunnattu peruskoulun tai lukion päättäneille. Haku tapahtuu osoitteessa www.opintopolku.fi. Erillishaku on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat suorittaneet ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon. Haku tapahtuu suoraan Salpauksen nettisivuilla www.salpaus.fi.

Lähihoitajan ja varastonhoitajan koulutukset järjestetään Lahdessa. AV-tuotantoon erikoistuneita media-assistentteja koulutetaan Heinolassa.

Haussa paikkoja myös valmentavaan koulutukseen, joka starttaa 26.10.

Syksyn haussa eli 22.9.–1.10. järjestetään haku myös ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaan Valma-koulutukseen. Nyt haussa oleva koulutus on suunnattu suomenkielisille ja alkaa Lahdessa 26.10.

Valma-koulutus ei johda tutkintoon, vaan on valmentavaa koulutusta, jonka tavoitteena on tutustua ammatillisen koulutuksen eri vaihtoehtoihin, erilaisiin ammatteihin ja työpaikkoihin sekä parantaa opiskeluvalmiuksia. Koulutus on opiskelijalle kasvun, suunnittelun ja vaihtoehtojen punnitsemisen aikaa. Koulutuksen jälkeen jokaisella on jatkosuunnitelma, jonka tekemiseen Valma-koulutus tarjoaa yksilöllistä tukea ja ohjausta.

Koulutus sisältää pakollisen osan ja valinnaisia osia. Jos opiskelija suorittaa 30 osaamispistettä, oikeuttaa se 6 lisäpisteeseen yhteishaussa. Osa opinnoista on hyväksiluettavissa tutkintoon johtavassa koulutuksessa.

Valma-koulutuksen ensisijaisia kohderyhmiä ovat perusopetuksen päättäneet sekä eri syistä koulutuksen ulkopuolella olevat nuoret, kuten lukion keskeyttäneet ja tutkintokoulutuksen pudokkaat.

Valma-koulutuksen lisätietoja ja hakulomake: http://www.salpaus.fi/nuoret/hae-opiskelemaan/perusopetuksen-jalkeisen-valmistavan-koulutuksen-haku-valma/Sivut/tuote.aspx?pid=3609

Lisätietoja:
opiskelijapalvelupäällikkö Arja Inkiläinen, puh. 050 526 5976
Valma-koulutus: opetusalapäällikkö Kaisu Nyman, puh. 050 526 5870

Koulutuskeskus Salpaus on Suomen suurimpia monialaisia ammatillisen peruskoulutuksen ja aikuiskoulutuksen järjestäjiä. Vuosittain Salpauksessa opiskelee yli 20 000 nuorta ja aikuista. Opettajia ja muuta henkilöstöä Salpauksessa on noin 900. www.salpaus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs